Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija lieka ir be kiniškų automobilių: sustojo „Haval“ gamykla

Nors Rusijos propaganda giriasi, kad šalies agresorės automobilių pramonės laukia „atgimimas“, iš tikrųjų realybė kitokia. Be vakarietiškų technologijų rusai nieko padoraus negali pasigaminti. Tačiau ir žadėta Kinijos parama nėra išsigelbėjimas.
„Haval H6“
„Haval H6“ / Gamintojų nuotr.

Rusijos žiniasklaidoje šmėkštelėjo žinutė, kad Kinijos automobilių gamintojas „Haval“, surenkantis transporto priemones gamykloje prie Tulos, ir buvęs svarbiu Rusijos propagandiniu įrankiu (neva, neliksime be automobilių, padės Kinija), nusprendė stabdyti veiklą. Pranešama, kad darbuotojų atostogos perkeliamos į pavasario mėnesius. Žinoma, ne iš gero gyvenimo – karas Ukrainoje sukėlė krizę, o ES ir JAV sankcijos apsunkina logistiką bei dalių tiekimą.

Taigi rusų perkami krosoveriai Dargo, Jolion, F7 ir F7x, o taip pat rėminis visureigis H9 taip pat taps tik svajone. Tiesa, kai kurie šaltiniai teigia, kad konvejeris galutinai bus stabdomas tik balandžio 29 d., nes gamykla dar turi „paruoštukų“.

Kiek anksčiau apie analogišką sprendimą pranešė Karaliaučiuje veikianti gamykla „Avtotor“. Šioje korėjietiškus automobilius surenkančioje ir jau nebesurenkančioje vokiškų BMW, gamykloje prastovas arba korporatyvines atostogas planuojam skelbti iki gegužės 22 d.

Holdingas „Sollers“ taip pat stabdo gamyklų, surenkančių UAZ ir Mazda, konvejerius. Nurodoma priežastis – logistinių grandinių problemos.

Koncerno „AvtoVaz“ darbuotojai taip pat „džiaugsis“ atostogomis iki gegužės vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius