-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija skelbia, kad pradeda gaminti automobilius VAZ: kokius saugumo reikalavimus jie atitinka?

Rusijos automobilių gamybos įmonės „Avtovaz“ paskelbė, kad pagaliau atnaujino savo darbą ir pradėjo gaminti supaprastintus žiguliukus. Juos pavadino „Lada Granta Classic“.
„Lada Granta“
„Lada Granta“ / Gamintojo nuotr.

Pasak pranešimo, tai bus pigiausias naujas lengvasis automobilis Rusijos rinkoje. Tiesa, kiek jis kainuos, kol kas neatskleidžiama.
Automobilis bus parduodamas sedano universalo ir hečbeko kėbulais. Taip vadinama supaprastinta versija neturės stabdžių antiblokavimo sistemos ABS ir, natūralu, jokios kitos vairavimo pagalbos sistemos. Be to, jame nebus nė vienos saugos oro pagalvės. Svarbiausia, kad rusai automobilį ruošiasi gaminti nenaudodami nė vieno užsienietiško komponento.

Standartinėje įrangoje numatyti elektra valdomi ir šildomi veidrodėliai, elektrinis vairo stiprintuvas, elektra valdomi priekinių durelių stiklai, borto kompiuteris ir skylė radijui su keturiais garsiakalbiais.

Automobilis turės 1,6 l benzininį variklį su 90 arklio galių ir mechanine greičių dėže. Beje, netikėtumas – rusiškas žiguiukas atitinka net EURO2 ekologijos standartą, nors įstatymais leidžiamas ir EURO 0. Tačiau daugiau smulkmenų rusai neatskleidžia.

Už papildomą kainą bus galima užsisakyti lengvo lydinio ratlankius. O jeigu viskas eisis gerai, netrukus analogiškai bus pradėti gaminti „Niva“ bei „Vesta“ modeliai.

Europos verslo asociacijos duomenimis, rusų „Lada“ gegužę sugebėjo pagaminti vos 6 tūkst. naujų automobilių, o nuo metų pradžios pagamino vos 67 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius