Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos automobilių gigantas anksčiau laiko siunčia savo darbuotojus į pensiją

Rusijos automobilių koncernas „Avtovaz“, išgyvenantis ne pačius geriausius laikus, rado sau ekonomiškai naudingiausią būdą sumažinti darbuotojų skaičių. Gamykla savo vyresnio amžiaus darbuotojus anksčiau laiko išvarys į pensiją jiems už tai nemokėdama išeitinių išmokų, bet primokėdama iš valstybės biudžeto.
„Lada Granta Sport“
„Lada Granta Sport“ / Gamintojo nuotr.

Leidiniai „Vedomosti“ ir „Za Ruliom“ praneša, kad jau dabar „išankstinių pensininkų“ sąraše yra apie 500 žmonių. Optimizuojant silpstančios gamyklos darbo pajėgas, šiems žmonėms siūloma savo noru išeiti užtarnauto poilsio. Žinoma, pagerintomis sąlygomis.

Savanoriškai pasitraukę į pensiją, gaus kas mėnesį prie pensijos 5 tūkst. rublių (apie 70 Eur) priedą. Per penkerius metus tokie išankstiniai pensininkai gaus iš viso 300 tūkst. rublių (4230 Eur) priemoką.

Šiame sąraše atsidūrė 53–55 metų moterys ir 58–60 metų vyrai, dirbantys pagrindinėje gamykloje Toljatyje.

Iš viso gamykla planuoja atleisti 8 000 darbuotojų. Daliai jų bus siūlomas darbas dukterinėse arba techninio aptarnavimo įmonėse. Administracija patvirtino, kad vien šiais metais bus atleista 6 tūkst. darbuotojų.

Oficialiais duomenimis, birželį „Avtovaz“ pardavė 26 502 automobilius. Populiariausias gamyklos modelis – „Lada Granta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius