Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gamintojas GAZ pristatė karišką pikapą

Tarptautiniame kariniame-techniniame forume „Armija-2017“, Gorkio automobilių gamykla GAZ pristatė pikapo prototipą „Vepr NEXT“.
GAZ pristatė karišką pikapą „Vepr NEXT“
GAZ pristatė karišką pikapą „Vepr NEXT“ / Gamintojo nuotr.

Šis pikapas surinktas ant kariško sunkvežimio GAZ-33088 „Sadko“ bazės.

Naujasis pikapas „Vepr NEXT“ skirtas ne tik kariuomenės reikmėms. Kaip teigia gamintojai, ši transporto priemonė pasitarnautų ir medžioklėje, naftos pramonėje ar tiesiog kelionėse bekele.

Automobilyje sumontuotas blokuojamas diferencialas, palėtinta pavara, pajungiamas priekinis tiltas. Pravažumą didina ir didelė 315 mm prošvaisa. Palyginimui, vokiškas „Unimog“ turi ne mažesnę nei 420 mm prošvaisą.

Šį karišką pikapą varo dyzelinis variklis JMZ-534, kurio galia 149 AG su 490 Nm sukimo momentu. Jis taip pat turi gervę, 18 colių ratus. Kol kas neaišku, kada finansinių sunkumų kamuojama GAZ gamykla galėtų pradėti masinę pikapo gamybą.

Turbūt dar nepamiršote skandalų, kurie lydi Rusijos automobilių pramonę. Dėl prastos surinkimo kokybės iš gėdos rausta ne tik Rusijos vadovai. Internete plinta filmai, kuriuose, pavyzdžiui iš GAZ, atvirai tyčiojamasi: paspaudi stabdį – stalčius atsidaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius