Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas po skandalo: „Fisker“ kompanija kaltinama neteisėtu darbuotojų atleidimu

2013-ieji sportinių hibridų gamintojui „Fisker“ prasidėjo skandalingai. Pirmojoje kovo pusėje kompanijos vairą paliko iki tol vadovo pareigas ėjęs Henrikas Fiskeris, o atleidę 75 procentus darbuotojų valdybos nariai turės reikalų su JAV teisėsauga, mat jų veiksmai buvo neteisėti.
„Fisker“ ženkliukas
„Fisker“ ženkliukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

160 atleistų darbuotojų nutarė kelti savo darbdaviui ieškinį – Jungtinėse Amerikos Valstijose, darbdavys, prieš atleisdamas savo darbuotoją turi jam apie tai pranešti prieš 60 dienų. Akivaizdu, „Fisker“ šio įstatymo nepaisė.

Pranešama, kad „Fisker“ kompanija visiems atleistiesiems turės išmokėti algas už visą šį dviejų mėnesių laikotarpį, įskaitant ir socialines garantijas. Negana to, už vėlavimą išmokėti kompensaciją, kiekvieną dieną vienam darbuotojui bus priskaičiuojama po papildomus 500 JAV dolerių. Nesunku paskaičiuoti, kad kiekviena uždelsta diena automolių gamintojui kainuos apie 80 tūkst. JAV dolerių (211 tūkst. Lt).

Kompanija savo sprendimą atleisti darbuotojus gina, sakydama, kad tai buvo vienas iš strateginių ėjimų. Likę aukštesnes pareigas užimantys valdantieji vadovai, remiantis pranešimais, ir toliau ieškos galimų „Fisker“ pirkėjų.

Panašu, kad JAV valdžios remto prabangių hibridų gamintojo nelaukia jokios geros žinios – visas pasaulis kalba apie „Fisker“ bankrotą, kuris turėtų įvykti artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius