-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sklinda gandai apie „Volkswagen“ ir „Fiat Chrysler automobiles“ aljansą

„Volkswagen“ vadovas Matthias Muelleris pakurstė gandus apie galimą „Volkswagen“ ir „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) aljansą, pareiškęs, jog yra pasirengęs dialogui su FCA vadovu Sergio Marchionne, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Antros kartos „Volkswagen Tiguan“
Antros kartos „Volkswagen Tiguan“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Neatmetu dialogo galimybės“, – per spaudos konferenciją, kuri buvo surengta „Volkswagen“ antradienį pristačius savo 2016 metų veiklos rezultatus, pareiškė M. Muelleris.

„Būtų naudinga, jeigu S. Marchionne savo argumentus pateiktų man, o ne tik jums“, – pareiškė jis reporteriams.

„Scanpix“ nuotr./Matthiasas Muelleris
„Scanpix“ nuotr./Matthiasas Muelleris

S. Marchionne ragina automobilių sektoriuje siekti konsolidacijos, kurią vadina būdu sumažinti nustatytąsias gamintojų išlaidas.

2015 metais jis atvirai pareiškė apie norą FCA sujungti su „General Motors“ (GM), tačiau GM vadovybė atsisakė svarstyti tokią galimybę.

Praėjusią savaitę S. Marchionne vėl iškėlė šį klausimą ir pareiškė, kad FCA ir toliau laiko GM labiausiai priimtina susijungimo kandidate.

Jis taip pat pažymėjo, kad Prancūzijos automobilių gamintojos „PSA Group“ sprendimas įsigyti GM Europos verslą „Adam Opel“ padarys spaudimą „Volkswagen“ ir paskatins Vokietijos automobilių milžinę apsvarstyti galimybę derėtis su FCA dėl susijungimo.

Tačiau M. Muelleris pareiškė manąs, kad „PSA Group“ ir „Opel“ sandoris „Volkswagen“ nepadarys jokio poveikio.

Vis dėlto naujausi „Volkswagen“ vadovo pareiškimai rodo, kad jo pozicija dėl FCA pastarosiomis dienomis šiek tiek pasikeitė, rašo „The Wall Street Journal“.

Pavyzdžiui, per praėjusią savaitę Ženevoje vykusią automobilių parodą M. Muelleris visiškai atmetė bet kokių derybų su S. Marchionne galimybę. Jis tuomet pareiškė, kad Vokietijos automobilių gamintoja „turi ką veikti“, ypač atsižvelgiant į dyzelinio skandalo padarinius ir planus kurti naujas skaitmenines technologijas ir elektromobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius