-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sportinius „Alpine“ automobilius „Renault“ gamins drauge su „Caterham“

„Formulės-1“ trasose užsimezgusi „Renault“ ir „Caterham“ draugystė lėmė, kad naujuosius „Alpine“ sportinius automobilius prancūzai gamins Djiepe esančioje gamykloje, kurią įrengs drauge su „Caterham“.
„Renault Alpine“ prototipas Monako „Formulės-1“ trasoje
„Renault Alpine“ prototipas Monako „Formulės-1“ trasoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lengvas dviejų vietų sportinis „Alpine“ automobilis „Renault“ prekybos salonus, tikėtina, pasieks ne ancčiau 2015-aisiais. Jis bus gaminamas „RenaultSport“ gamykloje Djepe. Tiesa, šią gamyklą žadama atnaujinti drauge su „Catergam“. Naujoje 300 darbuotojų gamykloje „Renault“ ir „Caterham“ turės po 50 proc. akcijų.

Naujajai gamyklai vadovaus Bernardas Olivier, „Renault“ kompanijoje dirbantis nuo 1977-ųjų ir šiuo metu einantis vice prezidento pareigas. Pristatydamas šį planą „Renault“ valdybos pirmininkas Carlosas Ghosnas teigė, kad dvi kompanijos kurs automobilį, kurio „kraujyje“ bus gausu „Alpine“ genų.

Naujasis automobilis, kurio, tikėtina, išvysime ir versiją su „Caterham“ ženkleliu, bus gaminamas ant lengvo aliuminio kėbulo. Jo įkvėpimas – 1960-aisiais pristatytas „Alpine 110“ modelis. O jis, kaip žinome, buvo ypač sėkmingas – laimėjo Monte Karlo ralį ir 24 valandų Le Mano lenktynes.

Pasak „Renault“ gamybos vadovo Carloso Tevezo, šis sportinis automobilis kainuos apie 130 tūkst. litų. Vadinasi, rinkoje jis konkuruos labiau su „Porsche Boxster“, nei su „Toyota GT86“. Nei vienas vadovų kol kas neatskleidė, kur bus montuojamas šio automobilio variklis – priekyje ar centre. Viena aišku – jis bus varomas galiniais ratais.

„Formulės-1“ komanda „Caterham“ Didžiojoje Britanijoje sukurtus bolidus aprūpino „Renault“ varikliais. Tačiau šių dviejų kompanijų draugystė F-1 trasose neapsiriboja tik variklių tiekimu. Jų draugystė, kaip praneša „Renault“, yra žymiai glaudesnė nei 90-aisiais klestėjusi draugystė su „Williams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius