Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Startuolis žada saulės energijos patobulinimą „Tesla“ automobiliams

Startuolis „EV Solar Kits“ ketina „Tesla Model 3“ ir „Model Y“ vairuotojams pasiūlyti inovaciją – ant stogo montuojamą saulės jėgainę. Ji, kaip teigia „EV Solar Kits“ įkūrėjas Steele'as Wasikas, per dieną elektromobiliui gali suteikti iki 97 papildomų kilometrų.
„Tesla“ Model 3
„Tesla“ Model 3 / 123RF.com nuotr.

Tai optimistinis scenarijus, kurio įgyvendinimas priklauso nuo oro sąlygų ir parkavimo vietos. Bet tai – vis tiek įspūdingas pasiūlymas. S.Wasiko tėvas ir senelis dirbo „Cadillac“ gamykloje, todėl net nereikia klausti, kodėl jis taip domisi automobiliais ir šios pramonės šakos inovacijomis. Tačiau vos 5 tūkstančius eurų kainuojančios jėgainės iš tikrųjų atrodo per gerai, kad būtų tiesa.

Kodėl? Jei tai būtų įmanoma padaryti taip pigiai, „Tesla“ būtų įtraukusi saulės elementus į savo papildomos įrangos sąrašą. Be to, saulės energija yra sudėtingas dalykas ir 97 km atstumas yra labai daug.

Yra ir kitų priežasčių, kodėl galima manyti, kad „EV Solar Kits“ parduoda netikras viltis ar visai nieko. Visų pirma, nors teigiama, kad Teksase bandomąsias „EV Solar Kits“ saulės jėgaines naudoja keli „Tesla“ savininkai, jokių jų nuotraukų nėra. „EV Solar Kits“ ginasi, kad dizainas dar tobulinamas, todėl prototipai nėra rodomi. Be to, tikriausiai norima apsaugoti intelektinę nuosavybę.

Bet kas žino – gal „EV Solar Kits“ iš tikrųjų sukels revoliuciją. „Tesla“ vairuotojai jau stojasi į eilę ir nori būti informuoti, kada galės įsigyti saulės energijos rinkinius. „EV Solar Kits“ teigia, kad jie nepažeidžia „Tesla“ garantijos taisyklių.

Elonas Muskas pats ne kartą demonstravo susidomėjimą saulės energijos moduliais. Gali būti, kad „Tesla Cybertruck“ turės nemažą saulės jėgainę. Tiesą sakant, Muskas galvojo ir apie „Model 3“ stogo pavertimą saulės jėgaine. Tačiau to dar nematome, todėl ir sunku patikėti, kad kažką tokio gali pasiūlyti negirdėtas startuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius