Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su šv. Kalėdomis sveikina ir „Opel“

Kalėdos jau ne už kalnų ir kiekvienais metais daugelis žmonių susiduria su ta pačia problema: kaip saugiai parsigabenti Kalėdų eglutę namo? „Opel“ savininkai gali atsikvėpti – erdvūs ir universalūs Riuselsheimo gamyklos modeliai talpins ne tik didelį krovinį, bet taip pat liks daug vietos vaikams bei dovanoms, rašoma „Opel“ spaudos pranešime.
Į „Opel“ automobilius telpa ir Kalėdinė eglutė
Į „Opel“ automobilius telpa ir Kalėdinė eglutė / Gamintojo nuotr.

„Astra“, „Insignia“ bei „Sports Tourer“ versijos, o taip pat kompaktiniai vienatūriai „Meriva“, „Zafira“ ir „Zafira Tourer“, lengvai talpins net didesnę kalėdinę eglutę. „Zafira Tourer“ krovinio skyriaus dydis siekia net 1860 litrų, todėl su šiuo erdviu automobiliu galima įgyvendinti įvairias transportavimo užduotis. Šio kompaktinio vienatūrio bagažinės durelių anga platesnė bei žemesnė, todėl yra paprasta pakrauti ar iškrauti bet kokio dydžio krovinį. Lanksčios sėdynių sistemos dėka, vienu metu galima gabenti Kalėdų eglutę ir keleivius. 

Kalėdų atostogų kelionė taps malonesnė dėl tinkamos krovinio skyriaus apsaugos

Kalėdų eglutę gabenti automobilio viduje yra saugiau, nei gabenti pritvirtinus ją ant automobilio stogo, bet abejais atvejais, krovinys turi būti gerai pritvirtintas, kad nekeltų grėsmės stabdymo metu. „Opel“ išmani bagažo skyriaus sistema, priklausomai nuo modelio, standartiškai montuojama ar papildomai užsakoma, turi bagažo tinklą su dviem laikančiais strypais, papildomą mažesnį bagažo tinklą, adapterius ir bėgius pritaisytus bagažinės šonuose, kas leidžia saugiai pritvirtinti krovinį, kad šis netrukdytų vairuotojo matomumui.

Vokietijoje parduodami Kalėdų medeliai dažnai būna nuo 1,4 m iki 2 m aukščio. Tokio aukščio eglutės telpa į „Opel“ kompaktinių vienatūrių bei universalų saloną.  Jei eglė yra per didelė, kad tilptų į automobilio salono vidų, ją gabenant reikia laikytis kelių eismo taisyklių. Daugumoje valstybių yra draudžiama, kad transportuojamas krovinys išsikištų iš už automobilio priekio, tačiau gali išsikišti iki 1,5 m automobilio gale. Lietuvoje, jei vežamas  krovinys išsikiša daugiau nei 1 m, būtinas ženklinimas skiriamaisiais ženklais (400 mm ilgio kraštinės kvadratais su pakaitomis einančiomis šviesą atspindinčiomis įstrižomis baltomis ir raudonomis 50 mm pločio juostomis). Tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui automobilio gale turi būti pritaisytas raudonas atšvaitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius