Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subaru“ eksperimentas: BRZ pakeis sportinis automobilis su varikliu viduryje

„Subaru“ kuria naują sportinį kupė su varikliu, kuris bus montuojamas kėbulo viduryje (middle engined). „Car and Driver“ praneša, kad prototipas jau pagamintas ant BRZ platformos ir yra bandomas Japonijos kompanijos „Tochigi“ poligone.
Koncepcinis sportinis „Subaru“
Koncepcinis sportinis „Subaru“

Hibridinis prototipas turi benzininį opozicinį turbininį motorą, sukantį galinius ratus. Priekinę ašį suka du elektros varikliai.

„Car and Driver“ duomenimis testuojamas prototipas yra pati tobuliausia visais ratais varomo automobilio versija per visą „Subaru“ istoriją.

Priekinę ašį suka du elektros varikliai.

Automobilyje montuojama traukos paskirstymo tarp priekinių ratų sistema, jau anksčiau sutikta antros kartos super automobilyje „Honda NSX“.

Panašu, kad japonai šį automobilį pristatys per artimiausius dvejus metus. Iki to laiko modelis bus bandomas, o tolesnis jo vystymas priklausys nuo testuotojų pastabų ir reakcijų.

Jei bus nuspręsta modelį paleisti į platųjį pasaulį, jis, ko gero, bus montuojamas ant modulinės SGP važiuoklės, kuri taps bazine visiems „Subaru“ nuo 2016 m. Prognozuojama, kad modelio baziniu varikliu taps 1,6 l turbininis benzininis variklis. O suminė visų jėgainių galia sieks apie 330 AG.

Naujas kupė turėtų pakeisti dabar gaminamą BRZ.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius