-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Subaru“ pirmą elektromobilį pristatys 2021-aisiais

Elektromobiliai populiarėja milžiniškais žingsniais ir pasaulyje praktiškai neliko gamintojų, kurie neturėtų elektra ar hibridine pavara varomų automobilių. Vienas tokių – „Subaru“, tačiau „Auto Express“ praneša, kad į benuvažiuojantį traukinį japonų gamintojas ketina įšokti 2021-ais metais.
Naujasis „Subaru“ salonas Klaipėdoje
Naujasis „Subaru“ salonas Klaipėdoje

Naujojo elektromobilio parametrai nėra žinomi, tačiau jis greičiausiai bus kuriamas dabartinio „Impreza“ pagrindu – taip tikimasi sumažinti automobilio kūrimo kaštus.

Pasak „Auto Express“, „Subaru“ elektromobilio kūrimą pradėjo neseniai, tad nėra žinoma nei kokios galios jėgainė jame bus montuojama, nei kiti techniai duomenys. Leidinyje užsimenama, jog „Subaru“ greičiausiai neišduos keturių varančių ratų pavaros, tad elektromobilis greičiausiai turės bent du variklius – po vieną priekiniams ir galiniams ratams.

„Subaru“ intensyviai dirba ne tik elektromobilio, bet ir hibridinės jėgainės kūrime. 2018-ųjų pabaigoje turėtų būti pristatyti pirmieji „Subaru“ hibridiniai automobiliai – manoma, kad elektra ir benzinu varomas bus daugiau nei vienas automobilis.

Gamintojas jau anksčiau pranešė, kad kuria naujos kartos „Boxer“ variklius, kurie bus mažesnio darbinio tūrio nei gaminami dabar, tačiau turės primontuotos turbokompresorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius