Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subaru“ pristatė elektrinę raketą: ar išsilaikys Niurburgringo rekordas?

„Subaru“ Tokijuje pristatė naują elektromobilį „STI E-RA“. Kol kas tai tėra koncepcija, tačiau netrukus tokius automobilius galėsime pamatyt ir gatvėse.
Subaru „STI E-RA“
Subaru „STI E-RA“ / Gamintojo nuotr.

„Automotive News“ rašo, kad naujasis „Subaru STI E-RA“ superautomobilis jau nusitaikė į Niurburgringo trasos rekordą.

Turbūt daugeliui toks „Subaru“ žingsnis atrodo netikėtas ir keistas. Juk iki šiol šis gamintojas buvo konservatyvus ir į elektromobilius žiūrėjo labai atsargiai.

Tačiau tuo pat metu tiek kurdamas savo hibridinius visureigius, tiek pirmąjį serijinį elektromobilį „Soltera“ aktyviai bendradarbiavo su „Toyota“, kuri šioje srityje turi didžiulę patirtį.

„Toyota“ tapo „Subaru“ dalininke, o pravažumu garsėjantis gamintojas pasidalijo savo važiuoklės sprendimais su „Toyota“, šiai projektuojant elektromobilį bZ4X.

„Subaru STI E-RA“ yra visiškai naujas sportinis automobilis, parodantis, kad „Subaru“, nors ir nebegamina legendinio ralinio STI, nori dalyvauti autosporte. „STI E-RA“ turėtų varžytis 2023 metais debiutuosiančioje E-GT klasėje. Ji bus pakankamai ribota – E-GT klasės bolidai negalės turėti daugiau nei 430 kW galios, sverti mažiau nei 1490 kg.

„STI E-RA“ turi keturis kartu su „Yamaha“ kurtus elektrinius variklius. Taip sukuriama 800 kW ir 1073 AG suminė galia. Keturių varančiųjų ratų sistema energijos gauna iš 60 kWh baterijos. Niurburgringo trasos ratą toks STI E-RA bandys įveikti greičiau nei per 6 minutes ir 40 sekundžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius