-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Tesla“ atideda ambicingus planus: sunkvežimio „Semi“ gamyba stringa

Kai Elonas Muskas 2017-aisiais pristatė „Tesla Semi“ elektrinį sunkvežimį, buvo teigiama, jog jo gamyba prasidės 2019-aisiais metais. Deja, bet „Tesla“ tenka atidėti savo planus.
Elektrinis vilkikas „Tesla Semi“
Elektrinis vilkikas „Tesla Semi“ / „Scanpix“ nuotr.

„Tesla Semi“ programos vadovas Jerome’as Guillenas, paklaustas apie elektrinio sunkvežimio gamybos perspektyvas teigė, kad šiais metais „Tesla Semi“ dar nebus pradėtas gaminti, nors ir neslėpė optimizmo.

„Mes jo gamybą pradėsime kitais metais [2020]. Mes esame labai laimingi, kad iki šiol elektrinio sunkvežimio programa juda itin greitai. Ir taip, manau, kad stebėtinai sėkmingai“, - sakė Jerome’as Guillenas.

Visgi tai yra pirmasis kartas, kai „Tesla“ patvirtina, jog gamybos planai atidedami kitiems metams. Taip pat dar yra neaišku, kur tiksliai bus gaminami patys „Tesla Semi“ elektriniai sunkvežimiai.

Jerome’as Guillenas tik dar kartą patvirtino, kad baterijos bei važiuoklės su pavarų dėžėmis bus gaminamos Nevadoje, „Gigafactory 1“ gamykloje. Taip pat teigiama, jog šiuo metu „Tesla Semi“ yra testuojamas su maksimaliomis apkrovomis bei tobulinamas elektrinio sunkvežimio dizainas.

Elonas anksčiau teigė, kad „Tesla“ yra pasirengusi per metus pagaminti 100 000 vienetų „Tesla Semi“. O per pastaruosius dvejus metus „Tesla“ jau priima išankstines registracijas ir jau galima užsisakyti 300 mylių (482 km) ir 500 mylių (805 km) versijų elektrinius vilkikus, kurie atitinkamai kainuoja 150 000 ir 180 000 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius