Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ JAV „atšaukė“ daugiau nei 1 mln. automobilių: priežastis gana netikėta

„Tesla“ atšaukia beveik 1,1 milijono automobilių JAV, nes automatinė langų uždarymo sistema, aptikusi kliūtį, gali netinkamai reaguoti, o tai padidina sužalojimo riziką, praneša „Reuters“. Tiesa, žodį „atšaukimas“ reikia rašyti kabutėse, nes problema, kaip įprasta šiais laikais, išsprendžiama nuotoliniu būdu, važiuoti į gamyklą ar atsovybę nereikės.
„Tesla“
„Tesla“ / 123RF.com nuotr.

„Tesla“ Nacionalinei greitkelių eismo saugumo administracijai (NHTSA) pranešė, kad nuotoliniu būdu atnaujins automatinės langų uždarymo sistemos programinę įrangą. Atšaukimas apima kai kuriuos 2017–2022 m. Model 3, 2020–2021 m. Model Y ir 2021–2022 m. Model S ir X.

„Tesla“ teigė, kad iki šiol kompanijai nebuvo žinoma apie su atšaukimu susijusias pretenzijas dėl garantijos ar dėl avarijų, sužalojimų ar mirčių.

NHTSA teigė, kad užsidarantis langas, netinkamai veikiant uždarymo sistemai, gali prispausti ar kitaip sužaloti vairuotoją arba keleivį.

NHTSA teigė, kad šios transporto priemonės neatitiko federalinio motorinių transporto priemonių saugos standarto elektra valdomiems langams reikalavimų.

„Tesla“ praneša, kad rugpjūtį, testuodami elektromobilį, darbuotojai nustatė, kad langų automatinio uždarymo sistemos veikimas buvo „stipresnis, nei tikėtasi“.

„Tesla“ pranešė, kad nuo rugsėjo 13 d. gaminami elektromobiliai jau gavo programinės įrangos atnaujinimą, kuris daro langų uždarymo sistemą saugesnę, ji atitinka NHTSA reikalavimus.

Beje, „Tesla“ vadovas Elonas Muskas ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ kritikavo šio pranešimo apibūdinimą kaip „atšaukimą“.

„Terminologija yra pasenusi ir netiksli. Tai nedidelis programinės įrangos atnaujinimas belaidžiu būdu. Mūsų žiniomis, sužalojimų nebuvo“, – sakė jis.

Tačiau tiek NHTSA, tiek „Tesla“ ketvirtadienį paviešintuose dokumentuose kampaniją vadino atšaukimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius