-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Tesla Motors“ sieks sutvirtinti pozicijas Europoje

„Tesla Motors“ didina investicijas ir ketina Europoje atidaryti daugiau nei 30 naujų prekybos salonų ir serviso centrų. Šį planą gamintojas ketina įgyvendinti iki metų pabaigos.
„Tesla“ vadovas Elonas Muskas
„Tesla“ vadovas Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sieks įsitvirtinti Europoje

Elektromobilių gamintojas „Tesla Motors“ taip pat prasitarė, kad bus pradėta ir „Model S“ automobilių su vairu dešinėje pusėje gamyba. Jie pasieks Jungtinės Karalystės rinką.

„Tarptautinių pardavimų augimas yra svarbi „Tesla Motors“ plano dalis. Žinome, kad tai įgyvendinti nebus lengva. Ir Kinijoje, ir Europoje daug potencialių klientų baiminasi dėl automobilių įkrovimo infrastruktūros, nes ji nėra tokia gera, kaip Šiaurės Amerikoje“, – teigė industrijos analizės skyriaus konsultantas Edas Kimas.

Perspektyvoje – pardavimų šuolis

Nepaisant šio faktoriaus, „Tesla Motors“ viliasi, kad šiemet automobilių pardavimai kils mažiausiai 55 procentais. Gamintojas taip pat pasiryžęs investuoti ne tik Europoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Gigantiškai gamyklai JAV statyti žadama skirti penkis milijardus dolerių. „Tesla“ atskleidė, kad joje žada kurti ir gaminti kiek pigesnes jų modelių versijas.

Žvalgysis ir į Kiniją

2013-aisiais „Tesla Motors“ pardavė 22500 vienetų elektromobilių. Pavyzdžiui „Model S“ automobilį galima įsigyti sumokėjus 176 tūkstančius litų. Šiuos automobilius senajame žemyne gamintojas jau pardavinėja Belgijoje, Danijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje.

Gamintojas žada savo pozicijas stiprinti ne tik Europoje, bet ir Kinijoje. Šį mėnesį į Kiniją vyks „Tesla“ vadovas Elonas Muskas, kuris pristatys „Model S“ elektromobilius šios šalies rinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius