-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ pristato Europai skirto miesto automobilio koncepciją: kam ta raidė X?

„Toyota“ pristato naują automobilį. Kol kas tai – koncepcija, todėl drąsus dizainas nestebina. Stebina tai, kad šis automobilis bus gaminamas ir jau 2022 metų viduryje riedės į gatves. Ar atpažįstate, kas tai?
„Toyota Aygo X Prologue“
„Toyota Aygo X Prologue“ / Toyota nuotr.

Tai – naujasis „Toyota Aygo X Prologue“. Na, bent jau taip vadinamas koncepcinis automobilis, tačiau tai vis tiek yra labai populiaraus miesto automobilio „Aygo“ giminės tąsa. „Toyota“ šiuo automobiliu nori parodyti, kad net ir tradiciškai nuobodžiais laikomi nebrangūs miesto automobiliai gali pasižymėti ryškiu stiliumi. Bekelės visureigio stiliaus elementai mažam miesto automobiliui, atrodo, netinka, bet gal? Tai – krosoveris.

„Aygo X Prologue“ yra aukštesnis ir stambesnis už įprastą „Aygo“. Dviem spalvomis dažytas automobilis pasižymi ryškiomis kėbulo linijomis, išryškinančiomis ratų arkas. 19 colių ratlankiai tinka 3,7 metrų ilgio automobiliui, nors ir sunku pasakyti ar gamyklinis modelis juos išsaugotų.

„Aygo X“ gale – integruotas dviračių laikiklis. Tai yra praktiškas automobilis, išlaikęs keturias dureles. LED apšvietimas ir moderni informacijos-pramogų sistema bus suderinta su naujausia saugumo įranga.

Įdomu ir tai, kad šoniniuose „Aygo X Prologue“ veidrodėliuose yra veiksmo kameros. Jos turėtų padėti fiksuoti nuotykius – tai nėra kažkokie autopiloto jutikliai. „Toyota“ mano, kad „Aygo X“ bus aktyvaus laisvalaikio automobilis.

Bus įdomu pamatyti, ar gamybai paruoštas „Aygo X“ bus panašus į šį koncepcinį automobilį. Galima įsivaizduoti, kad jis bus žemesnis ir turės mažesnius ratus. Tai turėtų būti pigiausias „Toyota“ modelis, neskaitant įprasto „Aygo“. Ir bus gaminamas Čekijoje. „Aygo X Prologue“ buvo sukurtas Europoje ir yra skirtas europiečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius