Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: brangsta dyzelinas, kainos gerokai skiriasi to paties tinklo degalinėse

Padidinus akcizą dyzeliniam kurui, sausį kilo dyzelino kainos, tačiau benzinas pigo, rodo tyrimas.
Degalų kainos
Degalų kainos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vasario mėnesį žaliavinė Brend rūšies nafta biržoje atpigo 6,2 proc., o jos kaina buvo lygi tai, kuri fiksuota prieš metus – 2017 vasario mėnesį. Didmeninė dyzelino kaina vienkartiniams sandoriams bendrovėje „Orlen Lietuva“, palyginti su sausio mėnesiu, pigo –3,2 proc., o didmeninė benzino kaina faktiškai liko nepasikeitusi (–0,2 proc.)“, – pirmadienį skelbia kainų palyginimo portalas Pricer.lt

Dyzelinas labiausiai brango „Algaudoje“

Ženklus didmeninės dyzelino kainos pokytis (–3,2 proc.), kaip rašoma svetainėje, kol kas didelės įtakos dyzelino kainai degalinėse nepadarė: „Per mėnesį dyzelinas ir toliau brango daugelyje degalinių. Brangimo lyderis – degalinė „Algauda“, čia kaina kilo 1,84 proc. Stipriausiai atpigo degalinėje „Neste“ – 0,71 proc, kuri pradėjo kainų mažinimo kampaniją ir sumažino ne tik dyzelino, bet ir benzino kainą.“

„Neste Oil“ nuotr./Degalinė
„Neste Oil“ nuotr./Degalinė

Vasario 8 dieną, tarp tyrime dalyvaujančių degalinių, pigiausiai dyzelino buvo galima nusipirkti Kaune „Jozitoje“ (0,99 euro), Vilniuje – „Skule“ (1,07 euro).

Brangiausiai dyzelinu prekiavo degalinės „Circle K“ (buvęs „Statoil“) ir „Viada“ (buvęs „Lukoil“), čia 1 litras dyzelino kainavo 1,166 ir 1,157 euro atitinkamai, per mėnesį kaina pakilo 2 centais.

„Tyrimo metu užfiksuota: kainos stipriai skiriasi ir to paties pavadinimo degalinėje, tame pačiame mieste. Vairuotojai turėtų būti ypač atidūs ir stebėti, kokios yra realios kainos jų pasirinktoje degalinėje, o ne koks yra bendras degalinių tinklo kainų įvaizdis. Tyrimo metu užfiksuota, kad degalinėje „Circle K“ Geležinio Vilko gatvėje dyzelinas kainavo 1,138 euro, o to paties pavadinimo degalinėje Goštauto gatvėje – jau 1,166 euro“, – pabrėžia Pricer.lt.

Kitokia situacija rinkoje su pigiausio benzino kainomis.

„Per mėnesį labiausiai benzinas atpigo degalinėje „Neste“ (–4,96 proc.). Tyrimo metu pigiausiai A95 oktaninio skaičiaus benzinas kainavo degalinėje „Jozita“ – 1,09 euro, vilniečiai pigiausią benziną perka 5 centais brangiau, už 1,14 euro degalinėje „Skulas“. Brangiausiai tyrimo metu benzinas kainavo degalinėje „Circle K“ – 1,236. Situacija nesikeičia, kaip ir anksčiau kauniečiai už degalus gali mokėti gerokai pigiau nei vilniečiai“, – teigia tyrėjai.

Pricer.lt nuotr./Pigiausių degalų reitingas
Pricer.lt nuotr./Pigiausių degalų reitingas

Kaune – degalai pigesni

Vasario mėnesio pigiausių degalų reitinge, anot Pricer.lt, lyderiu išliko Kauno degalinė „Jozita“, kurioje tiek benzino, tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos užfiksuotos mažiausios. Vilniuje, kaip ir sausį, mažiausios kainos buvo degalinėje „Skulas“. Degalai brangiausi – degalinėje „Circle K“.

Kainas Vilniaus ir Kauno degalinėse Pricer.lt fiksavo 2018-ųjų vasario 8 dieną.

VIDEO: Pricer.lt degalų kainų tyrimas 2018 02 08 Vilnius vs Kaunas

Pigiausių degalų kainų tyrimo metu buvo užfiksuotos visų degalų rūšių kainos, kuriomis prekiauja degalinių operatoriai. Išanalizavus duomenis sudarytas degalinių kainų reitingas kiekvienai atskirai degalų rūšiai. Sudarant reitingą vertintos tik bazinės degalų pozicijų kainos: benzino A95, dyzelino ir suskystintų dujų kainos.

Tyrime nevertinti degalų priedai, jų įtaka kainai, degalinių lojalumo programos bei nuolaidos su degalinės kliento kortele. Vasario mėnesio reitinge dalyvavo Vilniuje, Ukmergės–Geležinio Vilko gatvėse bei šalia šios miesto arterijos, esančios degalinės: „Circle K“, „Lukoil“, „Orlen“, „Neste“, „Stateta“, „Ecoil“, „Skulas“, „Algauta“ ir Kaune esantčios degalinės „Circle K“, „Neste“, „Skulas“ ir „Jozita“.

Informacija apie degalų kainų tyrimo taisykles ir metodiką pateikiama čia.

Nuo sausio Seimas pakėlė ne tik įprasto dyzelino, bet ir žemdirbių naudojamo dyzelino akcizus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius