Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ atleidžia visus savavaldžių automobilių operatorius Pitsberge

Savavaldžius automobilius jau kurį laiką bandanti „Uber“ nusprendė atleisti visus autonominių automobilių operatorius Pitsberge, JAV. Tokį sprendimą bendrovė priėmė iš naujo įvertinusi savo savavaldžių automobilių strategiją po to, kai kovą Arizonoje vienas operatorių pateko į pėsčiąją pražudžiusį eismo įvykį.
„Uber“ savavaldis automobilis
„Uber“ savavaldis automobilis / „Scanpix“ nuotr.

Kompanija liepos 11-ąją informavo 100 autonominių automobilių operatorių, važinėjusių su savavaldžiais automobiliais ir stebėjusiais jų veiklą, kad jų darbo vietos naikinamos. Nuo pat kovo, kai „Uber“ sustabdė autonominių automobilių testus po mirtinos avarijos, šiems vairuotojams buvo mokamos algos, nors dirbti jiems nebereikėjo.

„The Verge“ skelbia, kad „Uber“ planuose – 55 naujos darbo vietos žmonėms, kurių pareigos apibūdinamos kaip „Misijos specialistas“. Šie žmonės savavaldžius automobilius bandys ir viešo naudojimo keliuose, ir uždarose trasose. Anot „Uber“ atstovų, šioms pozicijoms reikės daugiau techninių žinių nei kad buvo reikalaujama iš iki šiol dirbusių operatorių.

„Uber“ iki pat dabar uždaruose bandymų poligonuose bandė savavaldžius automobilius, tad nauji misijų specialistai bus ugdomi vadovaujantis dabartiniais bandymų protokolais. Atleidžiamiems darbuotojams, teigiama, bus teikiama pirmenybė, jei šie kandidatuotų į naujas darbo vietas.

15min rašė, kad Arizonoje kovą buvo partrenkta netikėtai į kelią išėjusi pėsčioji. Moteris tamsoje kirto kelią neleistinoje vietoje, tačiau tyrimas parodė, kad automobilis, turėjęs pamatyti kliūtį, šią suprato kaip „klaidingą signalą“ ir nepradėjo automatiškai stabdyti. Operatorius, buvęs tuo metu prie vairo, lemtingą akimirką taip pat nežiūrėjo į kelią – buvo nuleidęs akis į išmanųjį telefoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius