Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 135 mln. eurų parduotas 1955-ųjų „Mercedes“ – brangiausias automobilis pasaulyje

1955-ųjų laidos „Mercedes-Benz“, viena iš vos dviejų egzistuojančių tokio modelio mašinų, šį mėnesį aukcione buvo parduota už 135 mln. eurų ir tapo brangiausiu kada nors parduotu lengvuoju automobiliu pasaulyje, ketvirtadienį paskelbė klasikinių automobilių aukcionus rengianti „RM Sotheby's“.
Už 135 mln. eurų parduotas 1955-ųjų „Mercedes-Benz“
Už 135 mln. eurų parduotas 1955-ųjų „Mercedes-Benz“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„1955-ųjų „Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe“... aukcione buvo parduotas už rekordinę 135 000 000 eurų kainą privačiam kolekcininkui“, – sakoma kompanijos pranešime.

Automobilis parduotas kone trigubai brangiau nei ankstesnis rekordininkas – 2018-aisiais už daugiau nei 48 mln. dolerių (45,6 mln. eurų) nupirktas 1962-ųjų „Ferrari 250 GTO“.

Aukcionas tik kviestiniams dalyviams įvyko gegužės 5 dieną „Mercedes-Benz“ muziejuje Štutgarte, Vokietijoje.

Automobilis yra vienas iš dviejų prototipų, sukurtų „Mercedes-Benz“ lenktynių padalinio. Mašina pavadinta savo kūrėjo ir vyriausiojo inžinieriaus Rudolfo Uhlenhauto vardu, nurodo „RM Sotheby's“.

„Privatus pirkėjas sutiko, kad „300 SLR Uhlenhaut Coupe“ ir toliau bus galima eksponuoti viešai ypatingomis progomis, o antrasis originalus „300 SLR Coupe“ lieka kompanijos nuosavybė ir bus toliau eksponuojamas „Mercedes-Benz“ muziejuje Štutgarte“, – paskelbė aukcionas.

„RM Sotheby's“ nurodo, kad už parduotą mašiną gauti pinigai bus panaudoti steigiant pasaulinį „Mercedes-Benz“ fondą, finansuosiantį aplinkos mokslus ir dekarbonizacijos tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius