Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą dažnėja vairuotojų patiriami nuostoliai dėl skilusių stiklų

Šalies draudimo lyderis „Lietuvos draudimas“ pirmasis ir vienintelis rinkoje vairuotojams pasiūlė apdrausti jų automobilių stiklus nuo sugadinimo ar dūžio. Bendrovės užsakymu atliktoje Lietuvos vairuotojų apklausoje paaiškėjo, kad daugiau nei pusė – 52 proc. automobilių savininkų – norėtų apsidrausti nuo stiklų pažeidimų, bet iki šiol visų automobilio stiklų apsauga buvo siūloma tik kartu su kasko draudimu.
Išdaužtas automobilio stiklas
Išdaužtas automobilio stiklas / sxc.hu nuotr.

„Automobilio stiklai gali įdužti ar įskilti nuo mažiausio akmenuko, dideliu greičiu išlėkusio iš po kito automobilio ratų. Iki šiol stiklų apsaugą turėjo tik tie klientai, kurie savo automobilius drausdavo kasko draudimu, o senesni automobiliai dažniausiai lieka neapsaugoti nuo stiklo pažeidimų“, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Draudikai pastebi, kad įvykių, kuriuose pažeidžiamas tik stiklas, ypač pagausėja vasaros laikotarpiu. Taip yra todėl, kad dėl išaugusio kelionių prie ežerų ar į sodybas skaičiaus, automobiliai daug dažniau važiuoja žvyrkeliais, kur iš po ratų išlekiantys akmenukai yra pakankamai dažnas reiškinys. Dėl karštuoju metų laiku naudojamų vėsinimo ar kondicionavimo sistemų mažos stiklo įdaužos taip pat daug sparčiau išsiplečia. Stiklai dūžta ir po vasaros audrų, kai ant automobilių užvirsta medžių dalys, tačiau šiais atvejais žala automobiliui būna dar didesnė.

„Mūsų turimi duomenys rodo, kad mažesnių miestų ir kaimiškų vietovių gyventojams stiklai dūžta 25 proc. dažniau nei mieste važinėjantiems automobiliams. Daugelis vairuotojų nekreipia dėmesio į mažus stiklo įskilimus, nors specialistai pataria nedelsiant sutvarkyti net ir nedideles įdaužas, nes jos plečiasi ir ilgainiui gali sukelti pavojų“, – sako G.Matiukas.

Šiemet „Lietuvos draudimo“ klientai, turintys kasko draudimą, patyrė vidutiniškai po 700 litų nuostolių dėl sudužusio ar suskilusio automobilio stiklo. Per 2010 metus kasko draudimą turintiems klientams atlyginta nuostolių dėl stiklų sugadinimo už daugiau kaip 1,5 mln. Tuo tarpu dabar įsigyti atskirą stiklų draudimą kainuoja 64 litai metams ir jis galioja visoje Europoje.

Stiklų draudimą nuo sugadinimo ar dūžio bendrovė siūlo visiems, besidraudžiantiems privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu. Kaip rodo statistika, privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu draudžiasi 95 proc. vairuotojų, tačiau atsiranda ir užuomaršų. Kasmet Lietuvos kelių policija sulaiko ir nubaudžia 16–19 tūkstančių vairuotojų, neturinčių šio privalomo draudimo. Šiemet pavasarį vykdytos specialios prevencinės policijos priemonės metu per dvi dienas policininkai sustabdė 362 be draudimo arba pasibaigusiu draudimu vairuojančius eismo dalyvius. Jiems skirtos baudos nuo 80 iki 120 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius