„Veho“ parduoda „Citroen“ prekybos verslą Baltijos šalyse

Suomijos kompanija „Veho“ parduoda savo estišką dukterinę įmonę „Veho Eesti AS“, užsiimančia „Citroen“ automobilių importu į Baltijos šalis bei „Citroen“ ir „Honda“ pardavimais Estijoje. Pirkėjas „Auto-Bon Oy“, kuri yra „Bassadone Automotive Nordic“ grupės dalis. Ji importuoja „Citroen“ automobilius į Suomiją ir „Peugeot“ automobilius į Baltijos šalis, rašoma pranešime.
Citroen C5 Aircross
Citroen C5 Aircross / Automobilių pardavimo atstovų ir „Litexpo“ nuotr.

„Veho" pasirašė sutartį su „Auto-Bon Oy" dėl savo dukterinės įmonės Estijoje „Veho Eesti AS" pardavimo. „Veho" yra prekybos automobiliais įmonė, įkurta Suomijoje 1939 metais. Ji taip pat veikia Švedijoje ir Baltijos šalyse.

„Veho" buvo įkurta kaip „Mercedes-Benz" bendradarbiavimo partnerė. Šis prekės ženklas vis dar yra kompanijos veiklos pagrindas. Įmonės veikla apima įvairias mobilumo paslaugas ir transportavimo sprendimus – nuo keleivinių automobilių iki sunkvežimių. 2018 metais „Veho" apyvarta pasiekė 1.2 mlrd. Eur., iš kurių daugiau kaip penktadalį sugeneravo Švedijos ir Baltijos šalių rinkos. Įmonė nuo pat įkūrimo priklauso tai pačiai šeimai.

„Auto-Bon Oy" per savo prekybos tinklą importuoja ir parduoda „Citroen" ir „Peugeot" lengvuosius automobilius ir autobusiukus, atsargines detales, aksesuarus bei teikia aptarnavimo paslaugas klientams Suomijoje. „Auto-Bon Oy" yra „Bassadone Automotive Group" dukterinė įmonė.

„Veho Eesti" buvo įkurta 1992 metais. Įmonė importuoja „Citroen" keleivinius bei komercinius automobilius į Estiją, Latviją ir Lietuvą, taip pat teikia prekybos ir priežiūros paslaugas „Citroen" prekės ženklui Estijoje. Kompanija prekiauja ir „Honda" automobiliais Taline. 2018 metais „Veho Eesti" pasiekė 74 mln. Eur. apyvartą, metų pabaigoje įmonėje dirbo 121 darbuotojas.

Abi šalys sutarė neskelbti pirkimo kainos ir kitų sandorio detalių. Pirkimą turi patvirtinti atsakingos institucijos.

„2019 metais įgyvendinti sandoriai yra logiškas žingsnis įgyvendinant mūsų ilgalaikę strategiją. Šis susitarimas leis mums susitelkti į „Silberauto" įsigijimą Baltijos šalyse", – sako Kenneth Nyman, „Veho" Baltijos regiono operacijų direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius