Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkas siūlo būdus, kaip naują automobilį įsigyti pigiau

Lietuvos naujų automobilių rinka nežiba ne tik lyginant su Europos Sąjungos valstybėmis, bet ir su kaimynėmis – atsiliekame tiek nuo latvių, tiek nuo estų. Kaip priežastį, kodėl neperka naujų automobilių, daugelis vairuotojų įvardija aukštą kainą. Šią nuomonę pakeisti pasiryžęs 2017-aisiais šalyje startavęs tinklalapis – Motorsniper.lt, rašoma įmonės pranešime spaudai.
Paskelbtas Lietuvos „Metų automobilio 2017“ geriausiųjų septynetukas
Paskelbtas Lietuvos „Metų automobilio 2017“ geriausiųjų septynetukas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jo misija – padėti žmonėms įsigyti naujus automobilius pigiau. Tinklalapyje yra talpinami parduodamų naujų automobilių skelbimai su nuolaidomis. Visi jie – iš oficialių atstovybių, tad pardavėjai yra šimtu procentų patikimi, o jų pateikiamos nuolaidos kartais siekia dešimtis procentų.

Priežastys parduoti pigiau

Artūro Žuko nuotr./Nerijus Alška
Artūro Žuko nuotr./Nerijus Alška

„Bet kuris daiktas, pritaikius tinkamą momentą, gali būti nupirktas už mažesnę nei rinkos kainą. Norėdami pigiau įsigyti drabužių, laukiame sezono pabaigos išpardavimų. Ilgo galiojimo maisto produktus taip pat galime pirkti tuomet, kai jie nukainojami. Lygiai taip pat ir automobilių versle – kartais jie parduodami pigiau, nei parašyta kainoraštyje. Mūsų tikslas – padėti klientams rasti automobilius su nuolaidomis“, – apie projekto misiją pasakojo idėjos autorius Nerijus Alška.

Prekybos salonai reguliariai parduoda ekspozicijoje stovėjusius automobilius, kartais rengiami sandėlių išpardavimai, ypač prieš pasirodant naujam modeliui.

Pavyzdžiui, šiuo metu ruošiamasi naujos kartos „SEAT Ibiza“ debiutui, tad kai kurie dabartiniai modeliai parduodami su tūkstančius eurų siekiančiomis nuolaidomis. Gamintojas siekia kuo greičiau ištuštinti visas turimas atsargas ir atlaisvinti vietą sandėliuose naujiems modeliams. Panaši kainodara šiuo metu taikoma ir „Opel Insignia“, „Peugeot 5008“ ir kitų markių automobiliams, tačiau ji tęsis tik kelis mėnesius – iki rinką pasieks naujas modelis.

Norėdami pigiau įsigyti drabužių, laukiame sezono pabaigos išpardavimų. Ilgo galiojimo maisto produktus taip pat galime pirkti tuomet, kai jie nukainojami. Lygiai taip pat ir automobilių versle

Ekspozicijoje kelis mėnesius pabuvę modeliai taip pat parduodami su įspūdingomis nuolaidomis: šiuo metu Motorsniper.lt skelbiamas net su 25 proc. nuolaida parduodamas „Audi A6“. 180 AG išvystantį 1.8 TFSI variklį bei automatinę pavarų dėžę turintį modelį galima įsigyti už 40 500 Eur, kai tokio paties automobilio vertė kainoraštyje – 54 360 Eur.

Ne vieną automobilį su 15 proc. ir daugiau siekiančiomis nuolaidomis parduoda Vilniuje įsikūrusi „Lexus“ atstovybė „Mototoja“: čia galima rasti su didelėmis nuolaidomis parduodamų ir hibridinių, ir benzininių IS sedanų.

Nuolaidų rekordininku vadinti galima „Moller auto“: Vilniaus atstovybėje kelis mėnesius pabuvęs „Volkswagen CC“ parduodamas už 30 proc. mažesnę sumą, nei įrašyta kainoraštyje: vietoje pradinės 42 tūkst. eurų kainos beliko 29 tūkst.

Tokie automobiliai su nuolaidomis parduodami itin greit – retas kuris jų prekyboje išbūna daugiau nei savaitę.

Bandomieji automobiliai taip pat niekur nedingsta – juos, įveikusius keletą tūkstančių kilometrų, paprastai galima nupirkti už dvidešimt ar daugiau procentų mažesnę nei visiškai naujo kainą. Bandomųjų („demo“) automobilių komplektacija paprastai būna aukščiausia, varikliai – galingiausi, tad šių modelių paklausa gamintojų atstovai nesiskundžia.

Norint nepražiopsoti parduodamo „demo“ automobilio pasiūlymo, reikia reguliariai vartyti atstovybių tinklalapius ir domėtis naujų modelių pasirodymu. Motorsniper.lt visus tokius pasiūlymus siūlo peržiūrėti vienoje vietoje.

Verta dairytis į kitus miestus

Daugiausia naujų automobilių nuperkama Vilniuje, tačiau N.Alška pataria naujos transporto priemonės ieškantiems sostinės gyventojams žvelgti plačiau – gerų pasiūlymų galima rasti ir Kaune, Alytuje ar kituose miestuose. Analogiškai ir kitų miestų gyventojai turėtų žvelgti plačiau.

„Aš pats prieš kelis metus pirkau naują „Toyota“ automobilį iš Šiauliuose įsikūrusios atstovybės. Nors nauji automobiliai visur pardavinėjami vienodi, tačiau išpardavimai skiriasi. Tuomet Šiauliuose kaip tik buvo išparduodami ekspozicijoje buvę automobiliai ir mano norimas kainavo 2 tūkstančiais eurų mažiau – dėl tokios sumos tikrai verta sugaišti pusdienį ir nuvažiuoti kelis šimtus kilometrų“, – prisiminė N.Alška.

Konkrečių pavyzdžių netrūksta ir Motorsniper.lt: jau minėta „Audi A6 1.8 TFSI“ su 25 proc. nuolaida parduodama būtent Kaune, „Autojuta“ salone. Panevėžyje įsikūrusi „Toyota“ atstovybė „Auresa“ su 19 proc. nuolaida parduoda „Toyota Auris HSD“: hibridinis modelis su aukščiausio lygio „Luxury“ komplektacija kainuoja 21 900 Eur, nors kainoraštyje prie šio modelio įrašyta 27 150 Eur suma. Automobilio rida – 9 kilometrai.

Verslininkas turi patirties perkant naujus automobilius užsienyje, tad ir Motorsniper.lt neapsiriboja tik Lietuva – čia galima rasti ir Latvijos salonuose parduodamus automobilius. Valiuta kaimyninėje šalyje – ta pati, tad automobilių kainas ir nuolaidas galima adekvačiai palyginti bei išsirinkti geriausią variantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius