Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešojo transporto revoliucija – į gatves išrieda savivaldis „Renault Zoe“

Testuojami savivaldžiai automobiliai vis labiau pritaikomi miesto gatvėms. Ruano metropolio (Prancūzija) Saint-Etienne du Rouvray priemiestyje esančiame verslo parke bus įgyvendinamas „Rouen Normandy Autonomous Lab“ projektas, kurio metu važinės maršrutiniai savivaldžiai elektromobiliai, rašoma pranešime spaudai.
Savivaldis „Renault Zoe“
Savivaldis „Renault Zoe“ / Gamintojo nuotr.

Projekto tikslas – užtikrinti tinkamą susisiekimą ten, kur neišplėtotas viešasis transportas, o automobilius bus galima išsikviesti naudojantis mobiliojo telefono programa.

Keturi šio projekto „Renault ZOE“ elektromobiliai jau buvo išbandyti bendro naudojimo keliuose ir turi sumontuotą savivaldžio važiavimo įrangą, kurią sukūrė „Transdev“ ir „Renault“ kompanijos.

Bandymai buvo atliekami, atsižvelgiant į visas galimas situacijas keliuose – kitus automobilius, įprastas ir žiedines sankryžas, taip pat išvažiavimus iš požeminių stovėjimo aikštelių. Projekte bus naudojamas ir savivaldis elektrinis mikroautobusas.

Atlikus numatytus bandymus, nuo 2018 metų rugsėjo mėnesio ši bandomoji iškviečiamų savivaldžių elektromobilių paslauga bus pradėta teikti viešai, o bandymai bus atliekami iki 2019 m. pabaigos. Tai leis dar labiau pritaikyti technologijas, atsižvelgti į keleivių patirtį bei pageidavimus ir įdiegti reikiamus patobulinimus.

Savivaldžiai automobiliai – viešojo transporto dalis

Automobiliai važinės trimis maršrutais su 17 stotelių dešimties kilometrų atstumu, o maršrutai bus susieti su Ruano miesto viešojo transporto sistema.

Sistema sujungia mobiliąją programą, kuria iškviečiamas transportas, valdymo centrą, pažangią infrastruktūrą ir saugius telekomunikacinius tinklus. Valdymo centre esantis operatorius stebės automobilius ir, esant reikalui, galės sumažinti savivaldžio automobilio greitį ar jį sustabdyti, taip pat visada bus galima susisiekti su automobilio keleiviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius