-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus pašonėje atidaryta didžiausia naujų automobilių gamykla Baltijos šalyse

Didžiausia Baltijos šalyse ir viena didžiausių Europos Sąjungoje mažųjų autobusų ir specializuoto transporto gamintoja „Altas komercinis transportas“, atidarė naują 8 tūkst. kvadratinių metrų automobilių gamyklą Avižieniuose, Vilniaus rajone.
„Altas komercinis transportas“ gamykla
„Altas“ komercinis transportas dirbtuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nuo praėjusių metų užaugome daugiau nei dvigubai ir manome, kad tai nėra riba. Europos šalių rinkose, kuriose labai aktyviai dirbame, mus vertina ir pasitiki, todėl matome perspektyvas ateinančiais metais augti dar labiau. Galėsime patenkinti vis didėjančias užsakymų apimtis Skandinavijoje ir Vakarų Europos šalyse ir gaminti dar daugiau mažųjų autobusų ir specialaus transporto priemonių“, – teigia bendrovės „Altas komercinis transportas“ generalinis direktorius Edvardas Radzevičius.

Nuo praėjusių metų užaugome daugiau nei dvigubai ir manome, kad tai nėra riba.

Į naują gamyklą bendrovė investavo beveik 3 mln. eurų. Investicijos padės ženkliai padidinti gamybos apimtis. Iki šiol turėtose patalpose bendrovė pagamindavo 8 mažuosius autobusus per mėnesį. Nauja gamykla suteiks galimybę gamybos apimtis padidinti iki 30 autobusų per mėnesį.

Prognozuojama, kad padidinus gamybos pajėgumus bendrovė jau kitais metais pardavimo pajamas padidins iki 20 mln. eurų. Investicijos į naują gamyklą turėtų atsipirkti per penkerius metus.

Naujoje gamykloje įrengta autobusų surinkimo linija, dažymo cechas, sėdynių bei reikalingų aksesuarų siuvimo, metalo konstrukcijų, komponentų gamybos ir surinkimo cechai. Tai leidžia maksimaliai sutrumpinti gamybos ciklą ir didinti gamybos apimtis.

Gamybinei bazei pradėjus veikti visu pajėgumu, įmonė planuoja papildomai įdarbinti bent 30 specialistų. Šiuo metu bendrovėje dirba daugiau nei 130 įvairaus profilio specialistų.

Pernai metais bendrovės inžinierių sukurtas pirmasis Lietuvoje serijinis mažasis autobusas „Mercedes Benz Sprinter CityLine“ buvo apdovanotas „Lietuvos metų gaminys – 2014“ aukso medaliu. 80 šių autobusų jau važinėja Kauno gatvėmis, o kelios dešimtys ir užsienio šalyse: Švedijoje, Suomijoje ir Vokietijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius