Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija pernai naudotų dyzelinių automobilių eksportą į Europą padidino 20,5 proc.

Panaudotų automobilių su dyzeliniais varikliais eksportas iš Vokietijos į kitas Europos valstybes praėjusiais metais paaugo 20,5 proc. iki 240 tūkst. vienetų, rodo Viurcburgo-Štainfurto instituto tyrimas, kuris atliktas remiantis Vokietijos federalinės statistikos tarnybos duomenimis.
Panevėžio automobilių turguje
Automobilių turgus / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Daugiausiai panaudotų dyzelinių automobilių pernai iš Vokietijos iškeliavo į Italiją (apie 22 tūkst. vienetų), Austriją (21,3 tūkst.) ir Prancūziją (daugiau nei 16,5 tūkst.).

Panaudotų dyzelinių automobilių eksportas iš Vokietijos išaugo dėl vadinamojo „dyzelgeito“ skandalo ir jo sukeltų padarinių. Kaip pastebi „Deutsche Welle“, kai kurie miestai po skandalo ėmė riboti tokių automobilių eksploataciją, o patys vokiečiai juos perka itin vangiai ir paprastai tik tuomet, jei gauna dideles nuolaidas.

Labiausiai panaudotų dyzelinių automobilių eksportas iš Vokietijos 2017-aisiais išaugo į Ukrainą (136 proc.) ir Kroatiją (89,6 proc.). Tyrimą atlikusio instituto profesorius Christianas Kille teigia, kad tokį prieaugį Ukrainoje lėmė panaudotų automobilių importo taisyklių pasikeitimai.

C.Kille pažymi, kad į Ukrainą ar Kroatiją vokiečiai parduoda daugiau senesnių modelių automobilių, o daugiau kainuojantys naujesni modeliai dažniau pirkėjus suranda Vakarų ar Pietų Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius