Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ atsižegnojo nuo vidaus degimo variklių: gamins tik elektromobilius

Vienas didžiausių pasaulio automobilių gamintojų „Volkswagen“ paskelbė, nuo kada pradės gaminti tik elektromobilius. Kaip praneša „Reuters“, VW strategijos vadovas Michaelas Jostas, dalyvaudamas Vokietijos mieste Volfsburge vykusioje aukščiausių automobilių pramonės atstovų konferencijoje pranešė, kad 2026-ieji metai yra tie, kai VW į rinką išleis paskutinius automobilius su vidaus degimo varikliu. Nuo tų metų VW sutelks visą dėmesį tik į elektromobilius.
„Volkswagen ID.Buzz“
„Volkswagen ID.Buzz“ / Gamintojo nuotr.

Šis pareiškimas rodo, kad VW galiausiai keičia savo požiūrį į automobilių sektorių ir ketina visiškai persiorientuoti į elektromobilius.

Dar 2017 metų lapkričio mėn. kompanija paskelbė planus, kuriuose numatyta iki 2025-ųjų metų hibridams ir elektromobiliams (jų kūrimui, technologijų vystymui ir t.t.) išleisti 40 mlrd. eurų. VW siekia tapti pasauliniu lyderiu, kaip jie teigia, „elektrinio mobilumo srityje“.

Kol kas jie rinkai siūlo tik elektrinį „e-Golf“ automobilį, tačiau bendrovė dirba prie kitų elektromobilių ir juos rinkai ruošiasi pasiūlyti nuo 2020-ųjų.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./15min ekipažas „Press ralyje“ lenktyniavo „VW e-Golf“ automobiliu
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./15min ekipažas „Press ralyje“ lenktyniavo „VW e-Golf“ automobiliu

Ko gero, nė vienam kitam automobilių gamintojui nereikia taip stipriai parodyti, kad yra „aplinkai draugiški“, kaip VW kompanijai. Po 2015-ųjų metų istorijos, kai VW buvo pagauta už išmetamųjų teršalų klastojimą – vadinamasis „dyzelgeito“ skandalas – jai liko ne tik milijardai dolerių baudų, bet ir sugadinta reputacija.

VW siekia nuplauti savo suterštą mundurą ir tai gali mums visiems išeiti į naudą. Jei vienas didžiausių pasaulio automobilių gamintojų pereis prie elektromobilių, tai padės spręsti išmetamųjų teršalų problemą (vieša paslaptis, kad transporto sektorius šiuo klausimu yra vienas didžiausių kaltininkų), darys spaudimą kitiems gamintojams, kurie taip pat privalės keisti savo strategiją, ir visi mes dėl augančios elektromobilių pasiūlos turėsime galimybę įsigyti elektromobilį už mažesnę kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius