-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“: JAV rinkoje auga dyzelinių automobilių paklausa

Jeigu prieš dešimtmetį kompaktiško automobilio su dyzeliniu varikliu idėja Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo panaši į anekdotą, tai šiandien situacija yra visiškai kitokia.
Ekipažui įteikiamas Guinnesso rekordų sertifikatas
Ekipažui įteikiamas Guinnesso rekordų sertifikatas / „Volkswagen“ nuotr.

„Volkswagen“ JAV padalinio vadovas Jonathanas Browningas atskleidė, kad jie šioje rinkoje nesitikėjo tokios didelės dyzelinių automobilių paklausos.

„Autocar“ teigia, kad šioje valstybėje daugiausiai kompaktiškų automobilių su dyzeliniais motorais parduoda „Volkswagen“. Jiems priklauso net 72 procentai visos rinkos – maždaug 90 tūkst. tokių automobilių per metus.

Britai įvardija, kad iš per metus parduodamų naujų automobilių Jungtinėse Amerikos Valstijose „Volkswagen“ sudaro net 22 procentus. Teigiama, kad Vokietijos pramonės gigantė apie tokius rezultatus nė nesvajojo.

„Volkswagen“ jau įrodė, kad taupant galima pasiekti ir dar įspūdingesnių rezultatų – su JAV rinkai skirtu „Passat TDI“ pagerino degalų taupymo rekordą.

Tačiau tokį rezultatą VW pasiekė su sprendimu pristatyti šiai rinkai skirtus „Passat TDI“. Galbūt tai jums nuskambės juokingai, tačiau dyzelinis „Passat“ yra pirmasis tokios klasės automobilis Jungtinėse Amerikos Valstijose su dyzeliniu varikliu.

„Žmonės šioje šalyje mėgsta keliauti automobiliais. Jiems labai patinka faktas, kad su pilnu šio automobilio degalų baku galima įveikti beveik 800 mylių (apie 1280 km) atstumą. Klientai dėl to eina iš proto“, – teigė J. Browningas.

Specialistas pažymėjo, kad kompanijos analitikai numatė, jog dyzeliniai modeliai sudarys apie 17 procentų visų JAV rinkoje parduodamų automobilių, tačiau realybėje jie sudaro beveik 30 proc. dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius