Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ nutraukia legendinio „vabalo“ gamybą

Ketvirtadienį „Volkswagen“ pranešė, kad nutrauks „Beetle“ gamybą. Jau ateinančių metų liepą legendinio modelio gamyba bus nutraukta, o specialiai šiam įvykiui bus išleisti specialūs „Beetle Final Edition“ modeliai: „Final Edition SE“ ir „Final Edition SEL“. Visgi gamintojas neslėpė, kad išlieka galimybė, jog „vabalas“ kada nors sugrįš.
SEMA parodai paruoštas „Volkswagen Beetle“
SEMA parodai paruoštas „Volkswagen Beetle“ / Gamintojo nuotr.

Vokiečių automobilių gamintojas pastaruoju metu visą dėmesį skiria SUV ir elektrinių modelių gamybai, tad pastebėjęs, kad „Beetle“ modelio gamyba nepasiteisina, nusprendė ją nutraukti. Praėjusiais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo parduota tik 15 tūkst. šio modelio vienetų.

Visgi „Beetle“ gerbėjai dar turės progą pasidžiaugti. 2019 metais pasirodysiantys paskutiniai modeliai bus dviejų kėbulo tipų: kupė ir kabrioletas. Kiekvienas šių modelių bus varomas su 2l darbinio tūrio varikliu turinčiu 174 AG ir šešių laipsnių automatinę pavarų dėžę.

Gamintojas jau paskelbė ir paskutinių modelių kainas: kupė versijos kaina prasidės nuo 19 833 eurų, o kabrioleto nuo 23 490 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius