Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen XL1“ su galingu „Ducati“ varikliu gali pasiekti serijinės gamybos konvejerį

Panašu, kad „vieno litro eksperimentu“ vadinamas „Volkswagen XL1“ turi kur kas daugiau garbės darančią misiją nei vien įrodyti, kad ši pramonės gigantė yra pajėgi sukurti itin ekonomišką ir pažangiomis technologijomis prifarširuotą automobilį. Mat, ant šio hibrido platformos gamintojas gali paruošti tikrai karštą automobilį.
„Volkswagen XL1“
„Volkswagen XL1“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Volkswagen Ducati

Neįvardijami „Volkswagen“ darbuotojai britų portalui „Autocar“ atskleidė įdomius gamintojo planus: VW ant XL1 pagrindo gali sukurti sportinį automobilį su „Superbike“ klasės motociklo varikliu. Ir viskas šiuo atveju skamba labai realiai.

„Ducati“ koncernas jau kuris laikas yra prisiglaudęs po „Volkswagen“ sparnu, todėl „1199 Panigale“ motociklo 2 cilindrų variklis, generuojantis 187 AG esant 10750 aps./min. gali būti „pasiskolintas“ kilmingais tikslais.

„Ducati“ nuotr./„Ducati 1199 Panigale“ variklis
„Ducati“ nuotr./„Ducati 1199 Panigale“ variklis

Būtent ši jėgainė gerokai mažiau nei toną sveriančiame automobilyje galėtų sukti galinius varančiuosius ratus. O nedidelio, atmosferinio ir itin aukštas apsukas mėgstančio motoro ir lengvo automobilio kombinacija dažniausiai veikia labai gerai.

Negana to, nors ir tokie „Volkswagen“ planai nėra oficialūs, tyrimų bei tobulinimų skyriaus vadovas Hansas –Jakobas Neusseris britams patvirtino, kad šiuo metu yra dirbama prie XL1 su „Ducati“ varikliu.

Jeigu ir šis projektas pamatys dienos šviesą, tikėtina, kad pasidžiaugti tokio automobilio teikiamais malonumais pajėgs toli gražu ne kiekvienas „benzingalvis“. Baziniai XL1, kurių tiražas siekia vos 250 vnt., kainuoja daugiau nei naujas „Porsche 911“, todėl tikėtina, kad toks automobilis su motociklo varikliu būtų dar brangesnis, o galbūt ir retesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius