-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„What Car?“ 2012 m. apdovanojimuose „Volkswagen“ grupei – net aštuonios pirmosios vietos

„Volkswagen“ už savo naująjį „up!“ Londone gavo vieną garbingą apdovanojimą. automobilių pasaulyje. 2012 metų „What Car?“ apdovanojimų konkurse miesto specialistas „up!“ buvo paskelbtas „Metų automobiliu“.
„Vokswagen up!“ – miesto specialistas
„Vokswagen up!“ – miesto specialistas / Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr.

Šis konkursas, kuriame teisėjauja Britanijos automobilių žurnalo „What Car?“ redaktorių komanda, rengiamas kasmet. Šiemet ekspertų žiuri iš viso įvertino 92 automobilius, suskirstytus į 13 kategorijų. „Volkswagen“ grupei šis konkursas atnešė didžiulę sėkmę, nes jos prekės ženklai „Audi“, SEAT ir „Volkswagen“ kartu laimėjo net 7 kategorijose iš 13. Galiausiai iš atskirų kategorijų nugalėtojų buvo pasirinktas vienas galutinis laimėtojas ir, kaip jau minėta, šiais metais juo tapo „Volkswagen up!“. Prieš metus analogišką pergalę iškovojo „Audi A1“.

2012 m. „Audi“ laimėjo aukščiausius apdovanojimus trijose kategorijose. Šeštą kartą paeiliui „Audi TT“ pripažintas nugalėtoju „Coupe“ kategorijoje. Jo prototipas „Audi TT Roadster“ laimėjo pirmąją vietą „Atviro stogo“ kategorijoje.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„SEAT Alhambra“
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„SEAT Alhambra“

Kaip ir pernai, „Audi A1“ nominuotas geriausiu automobiliu „Supermini“ kategorijoje, o „SEAT Alhambra“ vėl figūravo „Bendrosios paskirties automobilio“ kategorijoje. Ispaniškas mikroautobusas su praktiškomis stumdomosiomis durimis šioje kategorijoje taip pat laimėjo ir 2011 metais.

„Volkswagen“ pirmąsias vietas laimėjo keturiose kategorijose. Galutinis laimėtojas „up!“ žiuri vertinimu buvo paskelbtas ir geriausiu „Miesto automobiliu“. Dėl „EuroNCAP“ bandymuose gautų penkių žvaigždučių ir pasirenkamos miesto avarinio stabdymo funkcijos, „up!“ taip pat gavo ir „Saugos apdovanojimą“. Kaip ir 2011 metais – jau šeštąjį kartą – „Golf“ laimėjo „Mažų šeimos automobilių“ klasėje.

Volkswagen 2012 m. „What Car?“ apdovanojimuose tapo sėkmingiausiu automobilių prekės ženklu, o „Volkswagen“ kūrėjai – sėkmingiausiu gamintoju per 35 metų šių apdovanojimų istoriją. Dar prieš „up!“ pagrindiniais laimėtojais buvo paskelbti keturių kartų „Golf“ (I, II, III ir V) ir trečios kartos „Polo“ automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius