Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženevos automobilių parodoje – trys BMW premjeros

Šią savaitę duris atvėrusioje 85-oje Tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje BMW automobilių gerbėjų laukia naujienos – bavarų koncerno stende bus pristatyti nauji automobilių modeliai, priedai ir išmanios technologijos „BMW i“ serijai.
BMW 220i Grand Tourer
BMW 220i Grand Tourer / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parodoje debiutuos į visiškai naują automobilių segmentą žengiantis „BMW 2 Series Gran Tourer“ ir naujos kartos „BMW 1“ serijos automobiliai. Parodos lankytojai galės grožėtis lenktynių saugos automobiliu „BMW M4 MotoGP Safety Car“, susipažins su programos „360o ELECTRIC“ naujovėmis ir „myKIDIO“ pramogų centru vaikams.

„Ženevoje pristatomas „BMW 2 Series Gran Tourer“, kuriame erdvinis funkcionalumas ir komfortas apjungiamas su „BMW“ būdinga dinamika, elegancija ir aukščiausia kokybe, taps tikru lyderiu savo klasėje. Šie BMW automobiliai yra ypač talpūs, viduje patogiai transformuojami, novatoriško dizaino, turintys daug naudingų pagalbinių funkcijų, smagiai traukiantys ir lengvai valdomi – jie pateisins visus šeimų poreikius. Na o naujieji pirmos serijos BMW turės naują variklių gamą, kurioje pamatysime naujus trijų ir keturių cilindrų agregatus. Ženevos premjeros – tai ne tik nauji automobiliai. Čia bus pristatomos ir naujausios BMW inovatyvių technologijų gairės, kurios jau dabar randa kelią į kasdienį gyvenimą“, – sakė BMW įgaliotosios atstovės Lietuvoje „Krasta Auto“ generalinis direktorius Olegas Martyniukas.

„BMW 2 Series Gran Tourer“ žengia į naują segmentą

Ženevoje debiutuojantys erdvūs ir universalūs „BMW 2 Series Gran Tourer“ su septyniomis sėdynėmis yra pirmieji tokie pasaulyje „premium“ klasės kompaktiniai automobiliai. 2 serijos „Gran Tourer“ gali būti naudojamas kaip penkiavietis arba septynių vietų automobilis, jis yra erdviausias ir talpiausias kada nors sukurtas BMW automobilis, kuris tuo pačiu išliko kompaktiškas. 2 serijos „Gran Tourer“ viduje keleiviai turi daug vietos kojoms, kas paprastai būna būdinga tik prabangiems automobiliams. Automobilyje yra sumaniai įrengta įvairiausių dėtuvių, kur keleiviai gali laikyti savo daiktus. Penkiaviečiame „Gran Tourer“ bagažinė išsiplečia nuo 645 iki 805 litrų, o nulenkus galinių sėdynių atlošus ji padidėja net iki 1905 litrų talpos.

Šiems šeimyniniams BMW automobiliams yra paruošti 5 trijų ir keturių cilindrų dyzelinių ir benzininių turbininių variklių variantai, kurių galios amplitudė – nuo 85 kW/ 116 AG iki 141 kW/ 192 AG. Varikliai drauge su „BMW EfficientDynamics technologija“ vairuotojams leis džiaugtis sportišku vairavimu ir tuo pačiu neerzins dėl degalų sąnaudų – vidutiniškai naujieji „BMW 2 Gran Tourer” „valgys“ tik 3,9–6,4 litrų degalų šimtui kilometrų, o CO2 emisijos bus žemiausios šių automobilių klasėje. Kompaktinis „premium“ klasės septynvietis „BMW 220d xDrive Gran Tourer“ nuo pat debiuto rinkoje bus siūlomas su visų varančiųjų ratų pavara.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./BMW 1
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./BMW 1

Nauja „BMW 1“ serija – tradicijų ir inovacijų derinys

Naujos „BMW 1“ serijos kūrėjai atnaujindami automobilio stilių vadovavosi greičiau evoliuciniu, o ne revoliuciniu požiūriu. Žvelgiant iš išorės automobilio siluetas atjaunėjo, atsirado daugiau veržlumo, dėl naujų galinių žibintų automobilio galas atrodo pasikeitęs kardinaliai. Viduje į akis krenta gausesnė standartinė įranga. Naujuose „BMW 1“ serijos automobiliuose pirkėjai ras aukštos rezoliucijos 6,5 colių ekraną, „iDrive“ sistemą, automatinės klimato kontrolės sistemą ir lietaus daviklius. Automobilio pirkėjai turėtų įvertinti ir itin kokybiškas salono apdailos medžiagas.

Daug naujovių slepiasi ir po naujojo „pirmuko“ variklio dangčiu. Tai nauji 3-jų ir 4-ių cilindrų motorai, pasižymintis didele galia ir kukliu apetitu kurui. Vertinantys taupumą ir draugiškumą aplinkai tikrai įvertins „116d“ modelio trijų cilindrų 116 a.g. 1,5 litro darbo tūrio dyzelinį motorą – šiuo naujuoju varikliu aprūpinto „pirmuko“ vidutinės kuro sąnaudos tėra 3,4 litro 100 kilometrų kelio, o CO2 emisija – tik 89 g/km. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./BMW 1
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./BMW 1

„BMW 1“ serijos automobilių varikliai sukimo momentą galinės ašies ratams perduoda per šešių pavarų mechanines arba aštuonių pavarų automatines „Steptronic“ pavarų dėžes. Pažymėtina, kad naujausios „Steptronic“ versijos dabar susietos su automobilio navigacijos įranga. Tai reiškia, kad pavarų dėžės valdymo blokas iš anksto gali gauti rekomendaciją iš navigacijos sistemos, kad posūkyje ar įkalnėje iš anksto įjungtų vieną ar kitą pavarą.

„BMW M4 MotoGP Safety Car“ – nauji sprendimai

Naujame „Moto GP“ lenktynių sezone saugos automobiliais vėl bus „BMW M4“. Tačiau Ženevoje debiutuojantis „BMW M4 MotoGP Safety Car“ – unikalus ir dėl naujovių variklyje. Šiame „BMW M GmbH“ padalinio kūrinyje debiutuoja naujausia vandens įpurškimo į įsiurbimo kolektorių sistema, leidžianti padidinti variklio galią, sumažinti kuro sąnaudas ir taršą.

Ši pažangi sistema dar kartą pabrėžia ilgametę „BMW M GmbH“ patirtį automobilių sporte ir didžiulę šio padalinio kompetenciją kuriant galingiausius variklius. Be viso to „BMW M4 MotoGP Safety Car“ yra pavyzdinis naujas „BMW M“ automobilis, kuris dar aukščiau kilstels galios, greičio ir išskirtinumo kartelę.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./BMW 220i Grand Tourer
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./BMW 220i Grand Tourer

Ženevoje BMW pristato ir naujas technologijas

Ženevoje BMW pristato ir pramoginę platformą „myKIDIO“, skirtą šeimai ir galiniuose automobilio krėsluose įsikūrusiems jauniausiems keleiviams. „BMW 2 Series Gran Tourer“ automobilyje debiutuosianti platforma leis patogiai naudotis pramoginiu turiniu – tokiu kaip filmai, serialai ar audioknygos – naudojant planšetinius kompiuterius. Atkuriamos bylos visuomet matomos vairuotojui ar priekyje esančiam keleiviui: atkuriamą turinį galima sekti centriniame displėjuje ir valdyti „iDrive“ kontroleriu. Taip „myKIDIO“ leidžia kontroliuoti ir valdyti vaikų mobiliuosiuose įrenginiuose leidžiamus filmus ir kitą turinį, atsižvelgiant į jų tinkamumą pagal žiūrovų amžių.

Tuo tarpu Ženevoje pristatomos „BMW i3“ ir „BMW i8“ šeimininkams skirtos programos „360o ELECTRIC“ paslaugos iliustruoja ateities mobilumo tendencijas. Vokiečių gamintojas sėkmingai pristatęs „BMW i3“ ir „BMW i8“ automobilius, visame pasaulyje siūlo naujas elektromobilių šeimininkams skirtas paslaugas – viena iš jų yra pasaulinis įkrovimo stočių „ChargeNow“ tinklas. Tuo tarpu paslauga „ParkNow“ padės paprasčiausiai surasti artimiausią stovėjimo vietą su įkrovimo įrenginiu. 

Ženevos automobilių parodoje bus pristatyti ir nauji hibridinio automobilio „BMW i8“ salono apdailos variantai su gausesne standartine įranga, kurioje dabar bus ir „Pure Impulse Experience“ programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius