Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 faktų apie „ledinį“ Kimį Raikkoneną

Praėjusią savaitę Kimis Raikkonenas (Kimi Räikkönen) pranešė apie savo oficialią karjeros pabaigą – 2021-ųjų metų „Formulės 1“ sezonas jam bus paskutinis. Suomių kilmės lenktynininkas nėra labai atviras žurnalistams ir nemėgsta būti kalbinamas, todėl surinkus geriau žinomus faktus bus papasakota kas gi toks yra Kimi Räikkönen.
Kimi Raikkonenas
Kimi Raikkonenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ledo ritulininkas

Savo jaunystėje lenktynininkas neapsisprendė kuriuo keliu pasukti, ar motosporto, ar ledo ritulio. Paklaustas kodėl pasirinko būtent šią karjerą Kimi savo gerai žinomu stiliumi atsakė „Nes nereikia keltis anksti ryte.“

Rekordų autorius

Per savo ilgą F1 karjerą suomis pasiekė daugybę rekordų. Pavyzdžiui, greičiausias užfiksuotas ratas „Formulės 1“ istorijoje – Italijos „Grand Prix“ 2018-tųjų metų kvalifikacijos raundo metu (1 minutė 19.119 sekundė). Bet lenktynininkas dar prieš savo debiutą pasiekė visai kitokį rekordą.

Būdamas 18-kos ir atlikdamas karinę tarnybą kartu su draugu paliko postą ir apsilankė bare. Juos grįžtančius pagavo sargai ir sportininkas buvo nuteistas 20 dienų praleisti barakuose. Tai buvo Suomijos rekordas.

Ledo Žmogus

„Iceman“ (liet. Ledo Žmogus) yra Kimio pravardė, gauta iš buvusio „McLaren“ komandos vadovo Ron Dennis. Reikėtų paminėti, kad tai nėra pirma suomio pravardė, nes „Sauber“ komandos laikais jį vadino „The Eskimo“ (liet. eskimu), norėdami paslėpti lenktynininko tapatybę, kad kitos komandos jo nenuviliotų.

Paskutinis „Ferrari“ čempionas

2007-tieji metai suomiui buvo ypatingi, nes tais metais jis iškovojo savo pirmą ir vienintelį pasaulio čempiono titulą kartu su „Ferrari“ ekipa, gindamasis nuo tokių oponentų kaip Fernando Alonso ir Lewisas Hamiltonas.

Vakarėlio siela

Bahreinas 2012-tieji, Kimi Räikkönen užima antrą podiumo laiptelį. Kartu su savo draugu ir profesionaliu ledo ritulio žaidėju Kimmo Pikkärainen keliauja švęsti. Galbūt likimas, galbūt sėkmė ir suomiai kažkaip atsiduria legendinio muzikanto Prince vakarėlyje. Šis susitikimas pradėjo savaitę pramogų su stipriais gėrimais. Lenktynininkas susižeidė ir turėjo praleisti „Lotus“ komandos testavimą. Kimis to per daug nesureikšmino ir grįžo į Helsinkį toliau švęsti. Atėjo Ispanijos „Grand Prix“ laikas ir suomis su milžiniškomis pagiriomis vėl užlipo ant podiumo kur jo laukė nugalėtojų šampanas. Kimis už nuotykius tikrai būtų pagirtas Jameso Hunto.

Didžiulis Jameso Hunto fanas

Kimis savo meilę britų 1976-tųjų metų čempionui parodo labai dažnai ir labai unikaliais būdais. Suomis, pasislėpęs po šio lenktynininko vardu, dalyvauja sniego motociklų ir katerių varžybose, taipogi brito šalmo dizainą buvo pasiskolinęs per 2012-tų metų Monako „Grand Prix“.

Monako uosto pažiba

Bemaž geriausiai suomį apibūdinantis nutikimas įvyko 2006-tųjų metų Monako „Grand Prix“. Lenktynininkas priverstinai turėjo pabaigti lenktynes. Ir vietoj to, kad keliautų tiesiai boksus, perlipo per apsauginę tvorelę ir pėstute nuėjo į savo jachtą, kur nusirengė savo kostiumą ir paniro į sūkurinę vonią.

Suomis yra ir puikus verslininkas, nes savo dvi jachtas Monako „Grand Prix“ metu išnuomoja žiūrovams nesakydamas savo vardo ir po lenktynių su jais susipažįsta, taip atsitiktiniams fanams sukurdamas siurprizą.

Žurnalistų „geriausias draugas“

Kimis Raikkonenas (Kimi Räikkönen) yra žinomas dėl savo unikalaus bendravimo su žurnalistais. Bemaž geriausiai žinomas yra šis dialogas.

Žurnalistas – „Kas buvo įdomiausia šio lenktynių savaitgalio metu?“
Räikkönen – „Manau, kad lenktynių pradžia, visada.“
Žurnalistas – „O kas buvo nuobodžiausia?“
Räikkönen – „Dabar.“

Numeris 7

Paprašytas papasakoti, kodėl pasirinko numerį 7, suomis pasakė, kad jis jį tiesiog išsirinko ir nėra jokių svarbių priežasčių. Bet pridūrė, kad galbūt būtų norėjęs numerio 6, tačiau jį paliko Nico Rosbergui, nes jo tėvas (Keke Rosberg) tapo pasaulio čempionu, turėdamas numerį 6.

Legenda

Kimi Räikkönen savo karjerą pradėjo 2001-aisiais metais „Sauber“ komandoje ir savo išėjimą į pensiją numato šių metų sezono gale. Paskutinius metus praleis „Alfa Romeo“, toje pačioje komandoje, kurioje ir pradėjo savo kelionę tik su kiek kitokiu pavadinimu. Suomis devyniolika sezonų džiugino „Formulės 1“ fanus savo puikiu pasirodymu ir įkvėpė naują lenktynininkų kartą sekti jo pėdomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius