Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1000 km lenktynėse – garsios lenktynininkų šeimos atstovas

Besibaigiant 1000 km lenktynių dalyvių registracijai, aiškėja dalyvausiančių komandų sąrašai ir jų sudėtys. Trečią kartą iš eilės šiose varžybose dalyvausiančią „General Financing – STIHL by Pitlane“ komandą papildo naujas profesionalas iš Olandijos.
B.Vanagas su broliais Dagiliais
B.Vanagas su broliais Dagiliais / Mariaus Bendzelausko nuotr.

Lenktynininkams Benediktui Vanagui bei broliams Nemunui ir Nerijui Dagiliams talkins patyręs sportininkas Sebastiaanas Bleekemolenas, kuris kilęs iš garsios lenktynininkų šeimos.

„Kiekvienais metais užduotis laimėti šias lenktynes Palangoje sudėtingėja. Todėl nusprendėme dar labiau sustiprinti komandą. Sebastiaanas turi sukaupęs neįkainojamos patirties ilgų distancijų lenktynėse. Taip pat jis yra lenktyniavęs daugybe skirtingų automobilių. Jo indėlis bus padidinti mums stabilų greitį“, – sakė „General Financing – STIHL by Pitlane“ vienas iš pilotų Benediktas Vanagas.

35 metų amžiaus olandas Sebastiaanas Bleekemolenas yra daugybės ilgų distancijų lenktynių serijų nugalėtojas ir prizininkas. Sportininkas profesionalo karjerą pradėjo 1996 metais formulėje „Ford“, kurioje tapo šalies čempionu. Vėliau iš formulės sportininkas perėjo į kėbulinių automobilių lenktynių seriją.

Mariaus Bendzelausko nuotr./Sebastiaanas Bleekemolenas
Mariaus Bendzelausko nuotr./Sebastiaanas Bleekemolenas

Sebastiaanas Bleekemolenas yra gerai žinomas kaip „Renault Clio“ taurės čempionato laimėtojas („Dutch Renault Clio Cup“) 2002, 2004 ir 2011 metais. Taip pat 2003 ir 2009 metais savo lenktynininko karjeroje įsirašė dvi Olandijos žiemos ištvermės čempionato („Dutch Winter Endurance championship“) pergales.

Naujasis „General Financing – STIHL by Pitlane“ komandos pilotas kilęs iš garsios lenktynininkų šeimos. Sebastiaanas tėvas – Michaelis Bleekemolenas yra buvęs Formulės 1 lenktynininkas, o brolis Jeroen – taip pat žymus Olandijos lenktynininkas, nugalėjęs daugybėje čempionatų, įskaitant ir pergalę savo klasėje 24 valandų „Le Mans“ serijoje.

Mariaus Bendzelausko nuotr./Nemunas Dagilis, Benediktas Vanagas, Nerijus Dagilis
Mariaus Bendzelausko nuotr./Nemunas Dagilis, Benediktas Vanagas, Nerijus Dagilis

1000 km lenktynių dalyvių registracija baigsis šiandien, birželio 30 dieną. Šiuo metu užsiregistravusi yra 41 komanda. Be lietuvių dalyvaus 7 komandos iš užsienio šalių: Latvijos, Estijos, Belgijos, Ispanijos bei Didžiosios Britanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius