Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

1000 km lenktynių sprinto rungtyje pergalės tikisi komanda su dyzeliniu BMW

„Drageris“ Rimas Cesiulis, kartingo meistrai Mindaugas Rudys su Almantu Sadausku ir Donatas Kisielius susibūrė į komandą „Sparti Reklama Racing Team“ ir jau ne pirmus metus dalyvaus 1000 km lenktynėse su išskirtiniu pirmos serijos BMW – jis varomas dyzelinu.
„Sparti Reklama Racing Team“
„Sparti Reklama Racing Team“

Po pirmos serijos BMW kapotu patalpintas 2 litrų darbinio tūrio dyzelinis variklis, išvystantis 230 AG ir 480 Nm. Šie skaičiai nedaug nusileidžia analogiško darbinio tūrio benzininiams varikliams ir leidžia automobiliui būti konkurencingam.

Komandos nariai teigia, kad pastaruosius dvejus metus nepavyko pasirodyti pagal galimybes – vis kamavo techninės problemos. 2013 metų 1000 km lenktynėse dyzelinių automobilių klasėje jie laimėjo ketvirtą vietą, 2012 m. – trečią.

„Komanda šiemet turi ambicingą tikslą – laimėti sprinto lenktynes Palangos Vytauto g. Prieš dvejus metus likome antri, pernai – ketvirti“, – sakė lenktynininkai.

Komandos siela vadinamas R.Cesiulis – patyręs „drag“ lenktynių dalyvis. 1000 km sprinte distancija – vos 100 metrų, o finiše reikia įvykdyti „bazę“, t.y., sustoti ant finišo linijos. Automobiliui čia svarbus ne tik startas – sugebėjimas kuo mažiau prasukti ratus, bet ir finišas – sustojimas ten, kur reikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius