Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1006 km lenktynėse – kartingo meistrų būrys

Liepos 17-20 dieną Palangoje vyksta „Aurum 1006 km“ lenktynės. Tai jau jubiliejinis automobilių sporto renginys – šiais metais Palangoje vyksta jau 20-asis lenktynių maratonas. Į kurį susirinko margas garsiausių sportininkų būrys, rašoma pranešime.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška

Kaip manote, kokia automobilių sporto disciplina yra nemenkos dalies 1006 km lenktynių dalyvių „Alma mater“? Tikrai taip – kartingas. Ir garsiausi „F-1“ meistrai, ir žymiausi žiedo meistrai ar ralio pilotai savo karjerą pradeda panašiai – kartingo trasose. Ne veltui sakoma, kad kartingas yra viso automobilių sporto lopšys. Tad Palangos trasoje ratus suks daug ir praktikuojančių, ir buvusių kartingo meistrų.

Viena ryškiausių jubiliejinių lenktynių žvaigždžių – Rokas Baciuška. Dabar jis gali pasigirti Europos ralio kroso čempiono titulu. R.Baciuška ne vieną kartą yra dalyvavęs pasaulio kartingo čempionate. O kaip lenktynininkas jis užaugo Lietuvos kartodromuose, dalyvaudamas mūsų šalies kartingo čempionato varžybose. „Aurum 1006 km“ lenktynėse šį savaitgalį jis gins „Noker Racing Team“ komandos garbę.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Baciuška
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Baciuška

Lietuvos kartingo bendruomenei puikiai žinomas ir ekipos „PalangaSpa/Balpol-JR Motosport“ pilotas 1006 km lenktynėse Justas Jonušis – kartingo trasose jis kovodavo pilotuodamas galingiausios KZ2 klasės techniką, jis yra praėjusių metų Lietuvos KZ2 klasės čempionas. Tuo tarpu „Skuba Racing Team“ komandos gretose startuos Džiugas Tovilavičius ir Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis. „Neste Dream 2 Drive PRO“ komandos pilotais yra Kasparas Vaškelis bei Tauras Tunyla.

Komandų vadovų pozicijose dirbs buvę kartingistai Robertas Kupčikas bei Kazimieras Vasiliauskas. Palangoje taipogi bus galima išvysti Karolį Jovaišą, Paulių Paškevičių, Joną ir Igną Gelžinius, Rytį Gruodį, Ramūną Čapkauską, Michal Klonovski. Mindaugą Liatuką ir Joną Ramanauską – visi šie lenktynininkai savo sportinę karjerą pradėjo ar ją vis dar tęsia kartingo trasose.

„Gausus kartingistų būrys šiose lenktynėse tik dar kartą patvirtina seną tiesą, kad kartingo sportas yra puikiausia automobilių sporto mokykla. Greičiai šioje disciplinoje yra milžiniški, dinamika ir perkrovimai – irgi įspūdingi, nenusileidžiantys „F-1“ bolidams. Čia reikalinga labai greita reakcija. O tai labai praverčia persėdus ir į bet kokį kitą lenktyninį bolidą.“ – savo pastebėjimais dalinasi „Aurum 1006 km“ lenktynių organizatorius, kažkada taipogi buvęs kartingo lenktynininkas Darius Jonušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius