Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

1006 km lenktynėse Palangoje startuos keturiolikmetis Gustas Grinbergas

2015 metais jauniausiam 1000 km lenktynių dalyviui buvo 18-a metų, 2016 metais jauniausiojo titulas priklausė 22-ejų metų sportininkui. Tačiau 2017 metais šiose lenktynėse dalyvaus kovo 24 dieną vos keturioliktą gimtadienį atšventęs lenktynininkas – Gustas Grinbergas.
Gustas Grinbergas išbandė „Lexus IS-F“
Gustas Grinbergas išbandė „Lexus IS-F“ / Vytauto Pilkausko nuotr.

Jaunasis sportininkas lenktynėse Palangoje prisijungs prie patyrusios „Lexus Team LT“ komandos trijulės: Artūro Mrazausko, Dainiaus Kablio ir Eugenijaus Michalausko.

Lenktynės Gustui ne naujovė – jose jis nuo 7 metų, arba pusę savo gyvenimo, tačiau visas šis laikas buvo praleistas lenktyniaujant prie kartingo vairo, o kėbulinių automobilių lenktynės bus visiškai nauja patirtis.

Sportininko karjerą pradėjęs nuo kartingo, jis yra tapęs Lietuvos bei Lenkijos čempionu, taip pat „Junior Rok“ klasės Pasaulio vicečempionu. Šiuo metu G.Grinbergas pirmauja Italijos „Junior Rok“ čempionate.

Žinojau, kad anksčiau ar vėliau man teks persėsti iš kartingo į lenktyninį automobilį

„Žinojau, kad anksčiau ar vėliau man teks persėsti iš kartingo į lenktyninį automobilį. Jau pernai, po sėkmingo sezono, sulaukiau kvietimų iš „Formulės-4“ komandų. Šių metų pabaigoje planuojame pirmuosius testus formulėmis, tačiau „Lexus“ pasiūlymo startuoti „Eneos“ 1006 km lenktynėse negalėjau nepriimti. Man tai bus visiškai nauja patirtis ir didžiulė garbė atstovauti „Lexus Team LT“ komandai“, – sakė Gustas.

Nors labai jaunas, Gustas atitinka visus LASF ir „Eneos“ 1006 km lenktynių organizatoriaus nustatytus reikalavimus. Jis jau 2 metus turi tarptautinę kartingo C kategorijos licenciją, kuri suteikia teisę gauti LASF žiedinių lenktynių licenciją ir dalyvauti bet kokiose žiedinėse lenktynėse Lietuvoje.

Ir nors automobiliu lenktyniauti jam nėra tekę, tačiau automobilį vairuoti jis moka. Pirmiausia jam teko susipažinti su „Žaibelio“ komandos bagiu, o 2016 ir 2017 metais automobilio valdymo pagrindus Gustas gavo „Lexus“ vairavimo akademijoje. Įgūdžius jis tobulino Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių autodromuose bei ledo trasose.

Vytauto Pilkausko nuotr./Gustas Grinbergas išbandė „Lexus IS-F“
Vytauto Pilkausko nuotr./Gustas Grinbergas išbandė „Lexus IS-F“

Šių metų gegužės mėnesio pirmoje pusėje Gustas pirmą kartą sėdo ir prie „Lexus Team LT“ komandos lenktyninio automobilio „IS F“ vairo. Tiesa, tai buvo daugiau teorinis susipažinimas su automobiliu, vairuotojo sėdynės „pasimatavimas“, prietaisų analizavimas bei pasivažinėjimas uždaroje aikštelėje. Pirmąją pamoką Gustui pravedė komandos lenktynininkas Artūras Mrazauskas.

„Artūras man paaiškino kai kuriuos ypatumus, supažindino su prietaisais. 430 AG turintis „Lexus IS-F“ – gana didelis automobilis, o vairuotojo darbo vieta įrengta labai žemai, tad man teks šiek tiek priprasti prie kiek kitokio vaizdo per mano šalmo stiklą. Juk kartinge aš matau priekinius ratus ir galiu milimetro tikslumu nukreipti jį reikiama kryptimi. Čia bus šiek tiek sudėtingiau, bet esame suplanavę testus Pernu trasoje, kurioje automobilį rimčiau išbandysiu gegužės pabaigoje“, – apie pirmąją pažintį su lenktynių automobiliu kalbėjo Gustas.

„Vaikinas važinėja kartingais nuo vaikystės. Taigi lenktynių principai ir subtilybės jam puikiai pažįstamas dalykas. Manau, kad Gustas greitai pripras prie mūsų komandos automobilio. Bus be galo įdomu stebėti šį procesą, ypač pirmąsias treniruotes trasoje. Ir tai bus ne tik nauja patirtis jam, bet ir visai komandai, kadangi savo būryje turėsime jauną narį, kuriam kiekvienas mūsų perduosime savo žinias, dalysime patarimus ir stebėsime progresą. Bus tikrai labai įdomu“, – džiaugėsi komandos lenktynininkas Artūras Mrazauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius