Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje – pokalbis apie antrąjį virtualių lenktynių čempionatą ir lenktynininkus, tobulėjančius prie kompiuterių

Dar prieš metus į tuos, kurie realioms lenktynėms treniruodavosi virtualiose trasose ir svajodavo vieną dieną sėsiantys prie tikro sportinio bolido vairo buvo žiūrima skeptiškai: esą prie kompiuterio išmokti to, kas reikalinga tikroms lenktynėms, neįmanoma.
Tauras Tunyla ir Martynas Sidunovas
Tauras Tunyla ir Martynas Sidunovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Visgi projektas „Neste Dream 2 Drive“, leidęs tokiems svajotojams išsibandyti jėgas virtualiose trasose, o geriausiam iš jų sėsti prie tikro bolido vairo ir dalyvauti tikrose lenktynėse, nutildė skeptikus. Virtualių lenktynių čempionatą laimėjęs Martynas Sidunovas buvo vos sekunde lėtesnis už ilgametį lenktynininką ir ne vienų varžybų nugalėtoją bei „Neste Dream 2 Drive“ projekto iniciatorių Taurą Tunylą.

Būtent su jais trečiadienį ir kalbamės 15min studijoje. Aptariame viską: išpildytas svajones, kuo važiavimas tikroje Nemuno žiedo trasoje skiriasi nuo virtualios, ateities planus ir prasidedantį antrąjį virtualių lenktynių čempionatą.

VIDEO: Virtualių lenktynių čempionato organizatoriai: „Taip treniruojasi geriausios pasaulio komandos“

15min skaitytojai kviečiami aktyviai dalyvauti pokalbyje ir uždavinėti klausimus, mat trijų įdomiausių klausimų autoriams padovanosime galimybę patikrinti, kuo virtualios lenktynės ypatingos ir kuo jos skiriasi nuo realaus vairavimo, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Simuliatorių akademijose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius