Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

16 „Autoplius Fast Lap“ trofėjų kūrybos žingsnių

„Autoplius Fast Lap“ nugalėtojų rankas šiemet puošia išskirtiniai rankų darbo trofėjai. Jų gamybai prireikia net 16 skirtingų etapų, tačiau taip pagerbiamas ne tik sportininkas, tačiau ir Motina gamta.

Pirmojo „Autoplius Fast Lap“ etapo nugalėtojai ir prizininkai savo rankose jau laikė spalvingus trofėjus. Jie pagaminti iš kažkada smagius triukus atlikinėjusių riedlenčių. Apie visas apdovanojimų gamybos subtilybes kalbėjomės su „Commune DIY“ dirbtuvių įkūrėju Simonu Sonkinu.

Saugo Kanados vėliavos simbolį

Jis ant riedlentės skaičiuoja jau 16 savo gyvenimo metus. Kaip pasakoja S. Sonkinas, per metus atsidavę riedlentininkai gali „suvažinėti“ 5 lentas. Visame pasaulyje vien per dieną nebenaudojamos tampa 6000 lentų. Vieni jas kaupia, kiti iškart išmeta sulūžusias ar standumą praradusias. Vis dėlto riedlentės gaminamos iš ilgai augančio kanadietiško klevo medienos, todėl kūrėjui parūpo jas perdirbti.

„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Commune DIY“ prekybos vieta
„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Commune DIY“ prekybos vieta

„Visų pirma surenku senas ir nenaudojamas riedlentes. Jų paruošimui dažniausiai prireikia 5 žingsnių: pjaunu lentas, tada pašalinu švitrinį paviršių, jas klijuoju, suspaudžiu ir galiausiai apdirbu medžio obliavimo staklėmis. Tai yra standartinis procesas medžiagai sukurti. Vėliau viskas priklauso nuo idėjos – į ką pavirs ši medžiaga“, – apie gamybą pasakoja riedlenčių perdirbėjas.

Kaip pasakoja „Autoplius Fast Lap“ vienas iš organizatorių Giedrius Čenkus, „Commune DIY“ prisijungė gana netikėtai ir greitai įsitraukė į bendruomenę.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Giedrius Čenkus
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Giedrius Čenkus

„Juos sutikome per mūsų fotografę Aistę Kirsnytę. Jos dėka pernai jie atsirado „prekeivių kampelyje“ lenktynių savaitgalyje su vieninteliu automobiliniu aksesuaru – perjungimo svirties bumbulu padarytų iš perdirbtų riedlenčių. Visa kita buvo aksesuarai iš kitos operos. Taip pat, savo noru jie padarė mums „#iamfastlap“ magnetukus ant šaldytuvų“, – sako jis.

16 pergalės etapų

G. Čenkus prisimena, kad susipažinus su S. Sonkinu, abejonių nepaliko jo išskirtinė energija ir užsidegimas veikla. Prieš įkurdamas „Commune DIY“, jis gyveno Anglijoje, Olandijoje ir Norvegijoje, tačiau viską metęs grįžo į Lietuvą daryti tai, kas jam labiausiai patinka – perdirbinėti riedlentes.

„Kiekvienais metais galvojame apie naujus unikalius apdovanojimus lenktynių nugalėtojams. Vieną rytą geriant arbatą ir prieš save matant Simono padovanotą „#iamfastlap“ magnetuką, šovė mintis – kodėl jo nepadarius respektabiliai didelio ir masyvaus. Juk tai būtų padori nugalėtojo taurė“, – apie trofėjaus idėją pasakoja G. Čenkus.

S. Sonkinas džiaugiasi pripažinimu ir didžiuojasi, kad prie renginio galės prisidėti ne tik gamindamas vairus, pavarų perjungimo svirtis, kvapukus ir kitus automobilių aksesuarus. Dėl to prie kiekvieno trofėjaus gamybos jis praleidžia labai daug laiko. Apdovanojimas, kaip pasakoja kūrėjas, iš staklių į rankas keliauja 16 kartų.

Kirilo Judakovo nuotr/Trofėjai
Kirilo Judakovo nuotr/Trofėjai

„Procesas labai ilgas, nes trofėjus keliauja per 16 skirtingų procedūrų. Prie jau mano minėtų įprastinių 5 procedūrų prisideda papildomas pjovimas, dar vienas klijavimas, suspaudimas, frezavimas, įprastas šlifavimas, kruopštus šlifavimas su mažais įrankiais, graviravimas lazeriu, detalių klijavimas ir lakavimas. Vėliau patikrinama trofėjaus kokybė ir jis supakuojamas. Procesas ilgas, tačiau rezultatas to vertas“, – atskleidžia jis.

G. Čenkus neslepia, kad toks apdovanojimas kainuoja brangiau nei įprastos taurės, tačiau naują trofėjų puikiai įvertino ir dalyviai.

„Tai nėra pats pigiausias mūsų taurės variantas, tačiau mes nedvejojome ir vienareikšmiškai palaikome naujus, išskirtinius ir idėjinius verslus kaip „Commune DIY“. Jų taures iš karto su džiaugsmu įvertino dalyviai“, – pasakoja jis.

Šios taurės keliaus ir antrojo etapo nugalėtojams. Visų grupių „Time Attack“ ir „Wolf Race“ nugalėtojams jos bus įteiktos gegužės 22 dieną, sekmadienį – pagrindinę „Autoplius Fast Lap“ antrojo etapo dieną.

„Autoreivo“ pavadinimą gavęs renginys prasidės šeštadienį kvalifikaciniais važiavimais, naktinėmis drifto varžybomis, o visi nugalėtojai bus išaiškinti sekmadienį pagrindinę varžybų dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius