Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 09 /2023 01 14

Kodėl 1989-ųjų Dakaro ralio nugalėtoją nulėmė monetos metimas

Ko reikia, kad laimėtum Dakaro ralį? Ištvermės, puikių įgūdžių, labai gero automobilio ir šiek tiek sėkmės. Arba labai daug sėkmės – ji 1989 metais labai pravertė suomių lenktynininkui Ari Vatanenui – jis dukart vertėsi, bet vis tiek laimėjo. Kaip? Padėjo mesta moneta.
Ari Vatanenas už Peugeot 405 T16 GR vairo – šis automobilis 1989-ųjų Paryžiaus-Dakaro ralį laimėjo tik dėl mestos monetos
Ari Vatanenas už Peugeot 405 T16 GR vairo – šis automobilis 1989-ųjų Paryžiaus-Dakaro ralį laimėjo tik dėl mestos monetos / Peugeot Sport nuotr.

Visa informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame polapyje Dakaras 2023.

1989-ųjų Dakaro ralis buvo ypatingas. Visų pirma, net 209 iš 473 dalyvių pasiekė finišą – tuo metu tai buvo rekordas. Ralio maršrutas tais metais pirmą kartą palietė Libiją – dar vienas įsimintinas momentas. Tačiau didžiausia staigmena buvo finišas, kuris buvo nuspręstas ne kažkur trasos dulkėse, o techninio personalo stovykloje.

„Peugeot“ tuo metu buvo labai užtikrinta komanda. Ari Vatanenas 1987 metais laimėjo Dakaro ralį. Būtų laimėjęs ir 1988-aisiais, jei ne pavogtas bolidas. Ir tais 1989-aisiais „Peugeot 405 Turbo 16 Grand Raid“ iš karto atitrūko nuo artimiausių konkurentų – artėjant finišui buvo aišku, kad pergalė yra „Peugeot Talbot Sport“ komandos kišenėje.

Tik komandos vadovas Jeanas Todtas taip nemanė. Taip, „Peugeot “ vairuotojai Ari Vatanenas ir Jacky Ickxas buvo toli atitrūkę nuo persekiotojų ir užtikrintai judėjo finišo link. Vyrams beliko išsiaiškinti tarpusavyje, kuris yra greitesnis, tačiau abejojančių, jog Peugeot nuskins abi pirmas vietas, nebuvo. Na, beveik nebuvo – J.Todtas baiminosi, kad gali įvykti nelaimė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius