Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2009-ųjų „driftingo“ čempionatas: 3-ioji PRO kova vyks Rygoje

„Driftingo“ čempionatas perkopia į antrą šio sezono pusę. Rugpjūčio 8-ąją Rygoje esančioje Bikerniekų žiedinių lenktynių trasoje šio automobilių sporto gerbėjai išvys vieną įspūdingiausių, „dūmingiausių“ ir greičiausių šio sezono kovų. Lietuvos PRO ir STREET lygų dalyviams tai bus trečiasis 2009 metų etapas. Rygoje taip pat kausis svečiai iš Suomijos, Norvegijos, Rusijos, Lenkijos ir, žinoma, Latvijos.
PRO lygos Kova 3
PRO lygos trečioji kova

Skirtingų lygių trasos

Iki šiol visos „driftingo“ kovos Latvijoje vykdavo šalia Rygos esančiame auomobilių sporto komplekse 333 arba šalia didžiosios Bikerniekų trasos esančiame uždarame stadione. Tačiau šį kartą žiūrovų laukia tikras siurprizas – šou vyks žiedinėms lenktynėms skirtos trasos paskutiniuosiuose posūkiuose. Tai reiškia viena – didžiulį greitį, didelį slydimo kampą, daug dūmų ir adrenalino.

Dalyviams bus parengtos dvi trasos konfigūracijos. Lietuvos ir Latvijos atstovai varžysis lėtesniojoje, su trumpesniu įsibėgėjimu ir aštresniu paskutiniuoju posūkiu. PRO ir STREET lygų taškai bus skaičuojami būtent šioje trasoje. Greitesnė konfigūracija bus skirta atskirai  vertinamiems sportininkams iš Suomijos „X-treme Drift PRO“ lygos, taip pat „Stars“ klasei, į kurią galės patekti visi saugos lankus turintys varžybų dalyviai.

PRO lyga

Po antrosios kovos, vykusios Šiauliuose, „driftingo“ čempionato PRO lyga sulaukė dar vieno nario. Tai „BMWFan“ komandos atstovas Paulius Jacina-Free su „BMW 323 Turbo“. Su naujais automobiliais kovoje turėtume išvysti Kęstutį Petronį bei Ramūną Bruzgą. Šiemet dar nestartavęs du kartus „Drifto karaliaus“ titulą pelnęs Andrius Miciūnas Rygoje dar nepasirodys, bet kauniečio garaže jau tūno nestandartinis automobilis  – BMW 320 su SR20DET varikliu, pasiskolintu iš automobilio „Nissan S14“. Taigi galbūt jau kitame etape Andriaus gerbėjai pagaliau sulauks jo pasirodymo.

Organizatoriai paruošė dar vieną įdomybę – parinktas neįprastas renginio laikas. Lietuvos ir Latvijos sportininkai „Tsuiso“ kovas pradės 21 valandą vakaro, o nugalėtojai bus apdovanojami lygiai vidurnaktį.

Trečiosios kovos programa:

2009 m. rugpjūčio 8 d. (šeštadienis)

20:00 – įleidžiami žiūrovai

21:00 – „Tsuiso“ kovos (lėtoji konfigūracija, LT, LV dalyviai)

22:20 – „Tsuiso“ kovos „X-treme Drift (FIN)“ lyga

23:10 – „Tsuiso“ kovos „All Stars Race“ (greitoji konfigūracija dalyviams su saugos lankais, dalyviai iš LV, LT, FI, NO, RU, PL, „X-treme Drift“)

24:00 – apdovanojimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius