Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2013-ųjų praradimai: ko neteko automobilių sporto pasaulis

Automobilių sporte netrūksta avarijų, kurios dažniausiai baigiasi tik mašinų skardų sulankstymu. Tačiau kartais jos virsta tragedijomis. Ne išimtis ir 2013-ieji. Šiemet būta praradimų ir varžybų metu, ir autosportui nusipelniusių žmonių netekčių už lenktynių trasos ribų.
Avarija Vilniaus ralyje
Avarija Vilniaus ralyje / Kadras iš vaizdo siužeto

Tragedija „Vilniaus ralio“ metu

Trečiame greičio ruože po šuolio per vieną iš tramplinų nesėkmingai nusileido „nulinis“ Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno ekipažas. „Nulinukai“ prieš kiekvieną greičio ruožą pravažiuoja trasa ir įspėja žiūrovus, kad pasitrauktų iš pavojingų vietų, tačiau šįkart juodas „Subaru Impreza WRX STI“ „Vilniaus ralį“ baigė tragiškai.

Po šuolio per trampliną „Subaru“ nuskriejo tiesiai į šalia trasos buvusius žiūrovus. Dauguma spėjo pabėgti, tačiau vieną žiūrovę automobilis mirtinai partrenkė.

Praėjus kelioms savaitėms po tragedijos įvairias traumas patyręs vairuotojas A.Majauskas teigė, kad į ralį grįžti neketina. Varžybose lenktynininkas dalyvaudavo nuo 1998 metų.

Neseniai teismas paskelbė įtarimus, kas kaltas dėl nutikimo „Vilniaus ralyje“. Juo tapo minėtų varžybų saugumo vadovas Romualdas Mažuolis, kuris, teismo sprendimu, prastai atliko savo pareigas.

Pavilkyje – trenerio žūtis

Gruodžio pradžioje, Šakių rajono Pavilkio kaimo žvyro karjere, važiuodamas atbuline eiga į vandens telkinį įvirto „Iveco“ sunkvežimis. Jį vairavo vietos automobilių sporto legenda Romualdas Barkauskas.

Šiais metais jam buvo suteiktas Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) garbės vardas ir kaip Šakių techninio sporto klubo vadovui įteikta padėka už automobilių sporto populiarinimą ir sėkmingą Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo organizavimą.

R.Barkauskas taip pat buvo du kartus Europos kroso čempionu tapusio Nerijaus Naujokaičio treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius