Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 13 /21:02

„300 lakes rally“ nugalėtojas – Vaidotas Žala

Didžiausiame vasaros ralyje Lietuvoje nugalėjo Vaidoto ir Žygimanto Žalų ekipažas. Jie aštuntame greičio ruože aplenkė dėl techninių problemų daug laiko praradusius Martyną Samsoną su Mindaugu Varža ir iki pat finišo įrodinėjo savo pranašumą.

Atnaujinta po finišo

Po nugalėtojų, šeimyninio Žalų ekipažo, antroje vietoje liko Deivido Jociaus ir Donato Zvicevičiaus ekipažas. Trečioje vietoje – Benediktas Vanagas su Greta Germanavičiūte.

Brolių Žalų ekipažas Zarasų ralyje nugalėjo pirmą kartą. Pernai nugalėtojų taurę į viršų kėlė estai Siimas Plangi ir Marekas Serapuu.

Kalbėdamas apie varžybas, ekipažo šturmanas Ž.Žala prisiminė vieną nelinksmą incidentą šeštame greičio ruože, kai išvažiavus iš už posūkio jie išvydo viduryje kelio stovintį vieno iš ralio dalyvių „Mitsubishi“ automobilį. Per plauką jo išvengę, vėliau Žalos netikėtumų išvengė ir po kiekvieno greičio ruožo didino savo persvarą.

Prieš antrąją vietą užėmusį ekipažą Žalos laimėjo beveik minute – tai ralyje yra didžiulis skirtumas, juolab kad antrą ir ketvirtą vietas skyrė vos 11 sekundžių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nepavykę „300 lakes rally“ šuoliai po tramplinų, pasibaigę avarijomis

„300 lakes rally“ „Top 10“ po finišo:

Top10 po finišo
Top10 po finišo

Visus ralio rezultatus galite pamatyti paspaudę čia.

Atnaujinta po 11GR

„300 lakes rally“ nugalėtoju praktiškai gali būti vadinamas Vaidoto ir Žygimanto Žalų ekipažas. Buvę greičiausi „Stelmužės“ greičio ruožuose, broliai prieš paskutinį vos 2 km ilgio greičio ruožą Zaraso saloje turi daugiau nei minutės persvarą prieš antrą vietą užimantį Deivido Jociaus ir Donato Zvicevičiaus ekipažą.

Greičio ruožas Zaraso saloje lenktynininkų rikiuotės paprastai nekeičia – daugiausia čia galima išlošti vieną ar dvi sekundes. Tad turėdami 1 min. 1,59 sek. persvarą, Žalos gali būti ramūs.

Antroje vietoje D.Jocius ir D.Zvicevičius taip pat jau įsitvirtino: trečioje vietoje esantis Benedikto Vanago ir Gretos Germanavičiūtės ekipažas atsilieka daugiau nei penkiomis sekundėmis. Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano atsilikimas – dar beveik 6 sek.

Dviem ratais varomų automobilių įskaitoje po 11GR greičiausias buvo Egidijaus Valeišos ir Povilo Reiso ekipažas. Antroje vietoje – Rokas Steponavičius ir Ernesta Globytė, trečioje – Karolis Raišys ir Vytautas Dusevičius.

„Top 10“ po 11GR:

Top10 po 11GR
Top10 po 11GR

Atnaujinta po 9GR

Situacija nesikeičia: V.Žala pirmas, M.Samsonas antras, D.Jocius – trečias. Toliau rikiuojasi B.Vanagas, G.Notkus ir R.Murakas.

Devintame greičio ruože pasimatė, jog visi lenktynininkai iš paskutiniųjų kovoja dėl pozicijų. Juk po šio liks tik du greičio ruožai prie Stelmužės gyvenvietės, jau tapę firminiais „300 lakes rally“ etapais dėl tramplinų gausos.

Top10 po 9GR
Top10 po 9GR

Atnaujinta po 8GR

M.Samsoną užklupus nesėkmėms, į lyderio poziciją išsiveržė V.Žala. M.Samsono BMW M3X teko keisti sankabą, dėl ko į 7GR startą jis vėlavo apie 15 minučių ir gavo daugiau nei dvi minutes baudos. Be to, jis dėl pramušto rato 8GR finišavo vos 21-oje vietoje.

Tačiau bauda M.Samsonui dar nepridėta prie jo bendro laiko, tad kol kas oficialiuose rezultatuose jis – antras.

Trečioje vietoje išlieka Deividas Jocius, kiek padidinęs persvarą prieš Benediktą Vanagą. Penktas – Giedrius Notkus.

„300 lakes rally“ varžybose kone kiekviename greičio ruože iškrenta po viena itin greitą lenktynininką. 8 – ne išimtis, dėl automobilio techninių problemų jame iš varžybų pasitraukė Ramūnas Čapkauskas.

„300 lakes rally“ „Top 10“ po 8GR:

Top10 po 8GR
Top10 po 8GR

Atnaujinta po 6GR

Po savadarbio BMW M3X ekipažo iš Utenos rikiuojasi kiti lietuviai lenktynininkai. Po 6 greičio ruožų antrą vietą užima Vaidotas ir Žygimantas Žalos, trečią – Deividas Jocius su Donatu Zvicevičiumi.

Ketvirtą vietą užima Benedikto Vanago ir Gretos Germanavičiūtės ekipažas, vienintelis šiame ralyje važiuojantis WRC automobiliu – juodu „Subaru Impreza“. Šeštame greičio ruože šis ekipažas buvo greičiausias, tuo tarpu lyderis M.Samsonas liko ketvirtas.

Jiems ant kulnų lipa panevėžiečiai Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.

Greičiausias estiškas ekipažas, Rolandas Murakas ir Kalle Adleris, žengia šeštoje vietoje.

Šeštame greičio ruože, kuris yra naujas „300 lakes rally“ varžybose, įvyko ne vienas incidentas. Apie vieną didžiausių, kai Vinco Gerdžiūno „Subaru Impreza“ keliskart vertėsi Vencavų gyvenvietėje, skaitykite paspaudę čia.

„300 lakes rally“ „Top 10“ po 6GR:

Top 10 po GR6
Top 10 po GR6

Pirmąją dieną iš ralio jau pasitraukė Vytautas Švedas – jis nulėkė nuo kelio ir įsirėžė į pušį. Dėl automobilio gedimo pasitraukė Janis Vorobjovas, o Kasparo Koitlos „Mitsubishi“ užsidegė – šiems trims vairuotojams buvo prognozuojamos vietos greičiausiųjų penketuke.

Likus porai dienų iki ralio apie savo nedalyvavimą pranešė dar du favoritai: Martynas Samuitis (patyrė avariją likus savaitei iki ralio ir nespėjo suremontuoti automobilio) bei Dominykas Butvilas (automobilis patyrė techninių problemų).

VIDEO: „300 lakes rally“ – didžiausias vasaros ralis Lietuvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius