-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„300 Lakes Rally“ pirmąją dieną iš kovos pasitraukė du rimti pretendentai į pergalę

Šeštadienį Zarasų apylinkėse prasidėjo „300 Lakes Rally“. Dvi dienas truksiantis renginys jau pirmuose greičio ruožuose pažėrė staigmenų – iš ralio pasitraukė pirmasis startinis numeris Dominykas Butvilas, Deividas Jocius sustojo dėl techninių problemų, o lyderiu į antrąją dieną žengia Vytautas Švedas.
„300 Lakes Rally“. Šeštadienis
Dominykas Butvilas - N4 klasės lyderis / Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr.

12 val. centrinėje miesto aikštėje startavę lenktynininkai iki 14 val. įveikė tris greičio ruožus. Pirmasis startavęs šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato absoliučios ir N4 klasės įskaitų lyderis Dominykas Butvilas buvo greičiausias ir pirmame, ir antrame. Dėl antros pozicijos kovoja praeitų metų „300 Lakes Rally“ nugalėtojas Vytautas Švedas ir Deividas Jocius. Po pirmojo greitesnis buvo Vytautas, po antrojo – Deividas.

Deja, trečiame greičio ruože Dominykas su šturmanu Renatu Vaitkevičium patyrė avariją. Po tramplino nespėjęs susistabdyti, pilotas nusprendė nebandyti išimti posūkio, o išslysti į pievą. Griovyje užšokęs ant akmens automobilis virto. Nei pilotas, nei šturmanas nesužeisti.

„Dabar jau matau, kad padarėme klaidą susirašydami. Dėl to trampliną įveikėm per greitai ir po jo esantis posūkis pasirodė neįveikiamas“, – GAZAS.LT sakė ekipažo šturmanas Renatas Vaitkevičius.

Pilotas tik pridėjo, kad ir amortizacija nusileidus po tramplino buvo ne tokia, kokia turėtų būti. Vienu žodžiu, viskas susidėjo į krūvą ir ekipažas iš ralio traukiasi.

Tame pačiame, trečiame, greičio ruože avariją patyrė ir dar vienas ekipažas. „Opel Astra“ vairuojantis Aras Kalėda su šturmanu Justu Vičiūnu. „Stogas“ buvo minkštas, ekipažas liko sveikas. Štai video:

Ketvirtame greičio ruože lyderio pozicijos neužleido Deividas Jocius. Jis Vytautą Švedą lenkia 13 sekundžių. Trečias – Benediktas Vanagas. Jam iki lyderio trūksta 46 sek.

Penktame greičio ruože dar vienas netikėtumas. Iš trasos gavome informaciją, kad sugedo Deivido Jociaus „Mitsubishi Lancer Evo“ automobilis. Taigi, lyderiu tampa Vytautas Švedas, antras – Benediktas Vanagas.

Paskutiniu šeštadienio greičio ruožu Zaraso saloje pasibaigė pirmoji „300 Lakes Rally“ diena. Šeštame greičio ruože savo persvarą užtvirtino Vytautas Švedas, o antroje pozicijoje išliko Benediktas Vanagas. Trečiojoje tvirtai laikosi didžiausia šių metų ralio sensacija – latvis Vasily Gryazinas. Septyniolikmetis su N4 klasės „Mitsubishi Lancer Evo IX“ lenkia ketvirtu numeriu dieną baigusį Roką Lipeikį. „Greičio Linija“ susuko video iš šio specialaus greičio ruožo.

VIDEO: 300 lakes rally I day ss "CHARLIE PIZZA TOP SPEED

Beje, iš kovos pasitraukė abu vokiečių „Volvo“. Ne pirmos jaunystės automobiliai pasirodė techniškai nestiprūs. Nors tai nebuvo vieninteliai iš kovos dėl techninių priežasčių pasitraukę lenktynininkai, GAZAS.LT šiems vyrukams iš Vokietijos siunčia linkėjimus ir tikisi juos pamatyti kitais metais.

Prieš rytojaus lygiai 8:00 valandą prasidėsiančius sekmadienio greičio ruožus situacija tokia:

Po keturių greičio ruožų įskaita tokia:

1. Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas.
2. Benediktas Vanagas ir Irina Kolomeytseva.
3. Vasily Gryazinas ir Georgy Troshkinas.
4. Rokas Lipeikis ir Inga Lipeikytė.
5. Rokas Kvaraciejus ir Marius Samuolis.
6. Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas.
7. Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas.
8. Filip Nivette'as ir Jakub Gerberis.
9. Alexander Mykhalkovas ir Normunds Kokinsas.
10. Giedrius Notkus ir Dainius Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius