-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 svarbiausi pirmosios Dakaro dienos įvykiai

Pirmoji Saudo Arabijoje vykstančio Dakaro ralio diena pažymėta ne vienu svarbiu įvykiu. Užfiksuotas ir istorinis lietuvių finišas bei ne mažiau sėkmingi lietuvių pasirodymai. Deja, pirmoji diena buvo dosni ne visiems lenktynininkams. Išrinkome penkis svarbiausius sekmadienio įvykius Dakare.

1. V.Žalos ir S. Jurgelėno „kosmosas“

Pirmojo etapo automobilių įskaitos TOP10
Pirmojo etapo automobilių įskaitos TOP10

„Agrorodeo“ ekipažas pirmąjį Dakaro ralio greičio ruožą įveikė pirmieji. To nebuvo pavykę padaryti nei vienai Lietuvos komandai. Simboliška, kad 319 numeriu pažymėtas ekipažas 319 km. ilgio ruožą įveikė per 3 val. 19 min.

Po finišo V.Žala ir S.Jurgelėnas negalėjo patikėti, kad tikrai finišavo pirmojoje vietoje. Mažyliu pramintas automobilis parodė, ką sugeba. Sportininkai džiaugėsi automobilio galimybėmis.

VIDEO: Pirmąjį Dakaro greičio ruožą greičiausiai įveikęs Vaidotas Žala džiaugėsi automobiliu

Plačiau apie šį istorinį pasiekimą – 15min Gazas laidoje:

VIDEO: Apžvalginė laida: svarbiausi pirmosios Dakaro dienos įvykiai

2. A.Gelažninko pasirodymas

Vienintelis Lietuvai atstovaujantis motociklininkas „Zigmas Dakar team“ atstovas Arūnas Gelažninkas pasirodė gerai. 319 km lenktynių ritmu jam pavyko įveikti per 4val. 6min. 19sek. Po pirmojo etapo jis užima 40 vietą.

„Pirmas greičio ruožas buvo ne mano tipo, tokia, tikriausiai, bus ir pirmoji jo pusė – labai daug akmenų. Daug sportininkų aplenkiau, daug prie mano akių krito. Man sekėsi vidutiniškai, dar pirma diena, reikia priprasti prie motociklo, pripratinti kūną prie krūvio.

Antrą dalį greičio ruožo pravažiavau ramiai. Buvau įkritęs į lietaus išgraužtas provėžas. Kelias prašokau, į trečią įkritau. Džiaugiuosi, kad nenukritau, nesulaužiau motociklo, nes galėjo baigtis liūdnai. Pozicija geresnė nei pernai pirmojo etapo, esu patenkintas, jau geriau sekasi“, – po finišo sakė A.Gelažninkas.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas po pirmojo greičio ruožo Dakare: „Labai pavojinga“

3. Sėkmingas Dakaro krikštas

Pirmasis kartas Dakare Edvinui Juškauskui su Aisvydu Paliukėnu buvo sėkmingas. Tolygiai visą ruožą važiavęs ekipažas finišavo 40-oje pozicijoje. Po finišo lenktynininkai tikino, kad važiavo labai atsargiai per akmenuotas vietoves. Šmaikštavo, kad teirausis senbuvių, kaip įveikti tokias vietas. O taip pat ir kūną pratins prie tokio krūvio.

VIDEO: Dakaro naujokai E.Juškauskas ir A.Paliukėnas: „Nėra labai malonu per tuos akmenis važiuoti“

4. Finišas be rato

Vieno dalyvių finišas šiek tiek priminė ir pasaką. Olandų ekipažo automobilis neteko kelių „batų“. Kaip sakoma, finišas yra finišas. 307 numeriu pažymėtą „Toyota“ vairuojantis olandas Bernhardas Ten Brinke'as finišo linija kirto su padangas beveik pametusiu automobiliu.

Žilvino Pekarsko nuotr./Olandų ekipažas
Žilvino Pekarsko nuotr./Olandų ekipažas

5. Užsiliepsnojęs automobilis

Pirmąją Dakaro ralio dieną neapsieitą ir be didesnių dūmų. Pirmajame greičio ruože užsiliepsnojo R.Dumo automobilis. Prancūzas spėjo įveikti 65 kilometrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius