Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

64-i automobiliai keturias valandas varžėsi Pernu trasoje

„Mannergute Mooduvott“ – taip vadinasi linksmiausias „Hankook Baltic 1000 km race“ lenktynių savaitgalio renginys. Čia varžosi dalyviai, kurių automobiliai kainuoja ne daugiau 700 eurų ir jie nesiekia pirmi kirsti finišo liniją – svarbiausi čia kiti dalykai. Jų susirinko net 64-i ir visi vienu metu važiavo „Auto24Ring“ trasoje.

Kas nugalėjo, sprendžia organizatoriai pagal ekipažo įdėtų pastangų kiekį – dalyviams nėra tikslo skubėti kirsti finišo liniją. Tad keturias valandas trunkančiose varžybose galima tiesiog mėgautis vairavimu, slydinėjant kiekviename posūkyje – tą daryti lyjant lietui labai nesunku. Ir tą daryti bandė ne vienas „Mannergute“ dalyvis: užpakaliniais ratais varomi BMW, „Mercedes-Benz“ ar „Ford Sierra“ modeliai slydo kas antrame posūkyje ir turbūt nei vienas jų neišvengė apsisukimų.

Originalumo dalyviams netrūko ir puošiant automobilius. Vienas dalyvis savo „Opel Rekord“ apkabinėjo sparnais ir vaizdavo lėktuvą, tačiau tie papuošimai nukrito po pirmo posūkio. Kitos komandos automobilyje ant stogo buvo sumontuota dirbtinė palmė, o po ja deginosi guminė moteris. Vienas BMW važiavo atvira bagažine ir iš jos iškištu kastuvu, o keli dalyviai stebino ant automobilių sumontuotais šviesos efektais.

„Tai lenktynės savo malonumui. Esant šlapiai trasos dangai, to malonumo, tikiu, buvo labai daug. Sveikinu visus dalyvius, o ypatingai tuos, kurie pasiekė finišą – visi čia važiavę yra nugalėtojai“, – po varžybų sakė „Mannergute Mooduvott“ organizatorius Henrikas Eelte.

Vieno nugalėtojo čia nėra - šeši dalyviai buvo apdovanoti už originalumą puošiant automobilius bei vairuotojų aprangas, įdėtas pastangas varžybų metu ir kantrybę remontuojant ne visada kantriai važiuojančias mašinas.

VIDEO: Linksmos „Mannergute Mooduvott“ lenktynės su 64 automobiliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius