-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

80 pabiručių „ant tūkstančio“ lakstančių – toks finalinis „Fast Lap“ etapas (nuotraukos, video)

Kai visos sutiktos merginos sako, kad joms patiko stebėti automobilių lenktynes, tai jau yra kažkas tokio! O taip nutiko būtent per paskutinįjį šiais metais „Fast Lap'ą“. Vienos tiesiog koketavo su joms patikusiais dalyviais, kitos grožėjosi auto žaisliukais, trečios įnirtingai aptarinėjo greituolių važiavimus bei „driftininkų“ pasirodymus.
„Fast Lap“ lenktynių akimirkos
„Fast Lap“ lenktynės Nemuno žiedo trasoje / Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt nuotr.

Kad buvo ką veikti, byloja krūva faktų – net 80 vis greitėjančių ir tobulėjančių jaunuolių su savo plieniniais žirgais rodė, kaip reikia vairuoti. Keli dalyviai pademonstravo, kokio vairavimo reikėtų vengti – tame pačiame posūkyje suklydo Rytis Stankevičius („Honda CRX“ mk 2.5) ir Pranas Sasnauskas („Honda Civic“ 5 gen.). Pastarasis visą dieną stebino pavydėtinu tempu, tačiau finalinį pasirodymą baigė paramstęs jau ir taip nepirmos jaunystės atitvarus už „Makuškės“ posūkio. Vis dėlto Ryčiui sekėsi kur kas prasčiau, bet įspūdingiau – jis ore atliko keletą piruetų. Ryčio „CRX'ui“ sakome ate, o Ryčiui – sveikas gyvas!

Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt  nuotr./Fast Lap lenktynių akimirkos
Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt nuotr.

Dviejų petraukėlių metu orą skrodė formulė „Dallara F394“ – jos vairuotojas Egidijus Gutaravičius įpiešė kėbuliniams automobiliams neįkandamą laiką – 1:12.141. Per kitas pertraukėles vyko „Drifto“ šou, konkursas žiūrovams, kurio nugalėtojai įgijo galimybę praslysti šonu visą trasą su „dirfto“ meistrais. „JDM Art“ suvežė savo japoniškus auto žaisliukus, o „Rat Rod“ ir „Mint“ pradininkai Lietuvoje rodė „new wave“ bolidus. Kaip ir buvo žadėta – plokštes suko DJ Mamania, kuris, pradėjęs prie Ąžuolo, vėliau trumpo lietaus buvo atviliotas į pagrindinę sceną. Ir, be abejo, Dee & Kamy sušėrė visiem po gerą porciją „fat beat'o“ ir „rhyme'o“! Tik oro baliono nebuvo – visgi Dievulis nebuvo toks gausiai maloningas gero oro.

Kas dėl lenktynininkų pasirodymų, galime trumpai permesti akis per klasių lyderius.

A1600 – čia dėl antros vietos pešėsi Tomas Andriuškevičius, Benas Černiauskas ir daugybė kitų „hondistų“ – ši klasė, galima sakyti, uzurpuota „Honda“ markės automobilių. Benas, pamėgęs „paleisti“ užpakalį „Ąžuolo“ posūkyje, buvo greitesnis už Tomą, tačiau visiems daugiau nei dviejų sekundžių skirtumu į kaulus įkrėtė jaunėlis Airidas Šiaurys („Honda CRX“).

A2000 podiumas taip pat buvo užgrobtas hondų. Čia savivaliavo Andrius Firantas ir jo svainis Edvinas Filipavičius, jie dalijosi ta pačia juodąja „Honda S2000“. Tačiau tarp jų įsiterpė (pasikartosime) jaunasis talentas iš Šiaulių – Mantas Neverdauskas su vis techninėmis problemomis kamuojamu „Honda Civic“ B16/B20.

Tomo Digaičio/15min.lt nuotr./Fast Lap lenktyniės Nemuno Žiedo trasoje
Tomo Digaičio/15min.lt nuotr./„Fast Lap“ lenktyniės Nemuno žiedo trasoje

A3000 – a.k.a. BMW klasė. Čia nepavejamas buvo Gediminas Bilinskas su e30. Kiek kuklesnius rezultatus parodė ir ant prizininkų pakylos lipo Mindaugas Vaitiekaitis ir Mindaugas Rickevičius. Visi jie valdė „trečiukus“.

A3000+ –  tai turbo karalystė. Atsiimti apdovanojimo smagu buvo pakviesti retojo gražuolio „Nissan Skyline GTR R32“ vairuotoją Ernestą Varanavičių – jo gėris turi potencialą. Vytas Bilinskas buvo tas, kuris paskutinę dieną ryžosi varžytis ne prieš tai pasirinktoje „Open“, o A3000+ klasėje, ir, kaip matome, tai pasiteisino – Vytas čia parodė brandų antrą rezultatą. „JP Dental“ atstovas Jonas Poškus rodė aštrius savo dantis ir kaip visame sezone neužleido pirmosios vietos šioje klasėje.

„Open“ klasė buvo itin įvairialypė. Čia niekam vilčių nesuteikė jau minėtas Egidijus Gutaravičius. Antrasis su „Honda Civic“ 7 gen. buvo Eidmantas Nekrošius, o trečiasis – saulėtosios Klaipėdos lenktynininkas Vaidotas Mitkus su „Subaru Impreza WRX“.

Reguliarių važiavimų metu galėjome stebėti atsipūtusius vairuotojus, o finale jau net ir nieko apie automobilių sportą nesuprantančiam žmogui jautėsi, kad trasoje vyksta kažkas rimta – posūkiai buvo įveikiami itin agresyviai, technika netausojama, aistros PIT'uose virte virė. Nuo pat pradžių finalo kartelę užkėlė Andrius Firantas („Honda S2000“) ir ji buvo labai aukštai pakelta  – atotrūkis buvo tiesiog milžiniškas – beveik kelios sekundės nuo antros vietos.

Tačiau kaip parodė vėlesni įvykiai, Andriaus konkurentai nebuvo linkę taip lengvai pasiduoti – Jonas Poškus ir Mantas Neverdauskas pradėjo karpyti Andriaus pranašumą, o ir beveik kiekviename rate keistis vienas kito pozicija – tai Mantas, tai Jonas išsiverždavo į antrą vietą.

Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt  nuotr./Fast Lap lenktynių akimirkos
Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt nuotr./„Fast Lap“ lenktynių akimirkos

Pusvalandį trukusiose batalijose Andrius Firantas buvo nepavejamas, o Jonas ir Mantas santykius išsiaiškino superinėje kovoje ir užėmė atitinkamai 2 ir 3 vietas.

Andrius dėkingas lieka Irmantui Katinui (CAT) iš „Honda Tuning“, kurio paskolintas ECU, pasak paties Andriaus, pakeitė automobilį neatpažįstamai ir jis pradėjo „skristi“!

Tokia štai graži šventė buvo mūsų varguolėje Kačerginėje... kupina gerų emocijų ir vaizdų. Ir esame tikri – tai tik kito gero su gerais žmonėmis pradžia ir niekaip kitaip!

 

VIDEO: FAST LAP 2010 - EVENT4 - LITHUANIA (FINAL)

VIDEO: Drifters in Fast Lap Final 2010
VIDEO: J. Poskus Fast Lap 2010 09 04

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius