A.Prostas: „Mercedes“ dominavimas gali baigtis kitais metais

Buvęs F-1 pilotas, čempionas, Alainas Prostas mano, kad šiemet jau čempionės titulą užsitikrinusios „Mercedes“ dominavimas gali baigtis kartu su šių metų sezonu.
Alain Prost naujasis Renault prekinio zenklo ambasadorius
Alain Prost naujasis Renault prekinio zenklo ambasadorius / Gamintojo nuotr.

Prancūzas jau kurį laiką palaiko gerus ryšius su kitu variklių gamintoju „Renault“ ir yra šio gamintojo ambasadorius. Buvęs F-1 pilotas mano, kad situacija kitais metais gali būti kitokia, nei matome šį sezoną.

„Manau, kad kitais metais situacija gali pasikeisti. Tačiau visų pirma turime sulaukti su variklio tobulinimu susijusių galutinių taisyklių. Tai bus gana svarbu. Kai yra toks dominavimas, įveikti varžovą sunku, bet nėra neįmanoma. Veiksmai, kuriuos gali atlikti su važiuokle yra apriboti. Tačiau kalbant apie variklius ir komandas, manau, kad „Mercedes“ varžovai galėtų padirbėti geriau“, – sakė A.Prostas.

Gamintojo nuotr./Alanas Prostas
Gamintojo nuotr./Alanas Prostas

A.Prosto nestebina puiki „Mercedes“ forma šiais metais. Anot prancūzo, taip yra dėl to, jog variklių gamintojas ir komanda rimtiems pokyčiams čempionate pradėjo ruoštis daug anksčiau nei varžovai.

„Mercedes“ turi tokį pranašumą, nes pradėjo viskam ruoštis daugiau nei prieš trejus metus. Tuo tarpu „Renault“ keturis metus iš eilės kovojo dėl čempionų titulo. Galbūt buvo sudėtingiau pakeisti darbo pobūdį, investavimą bei tai, kaip susitvarkoma su tam tikrais dalykais. Tinkamai prisitaikyti prie naujų taisyklių bei sukurti visiškai naują variklį – atlikti gerai abu šiuos dalykus nėra lengva“, – teigia buvęs F-1 lenktynininkas.

„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Lewisas Hamiltonas
„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Lewisas Hamiltonas

„Štai kodėl šiemet pastoviai kalbame apie tai, kaip būtų galima įveikti „Mercedes“. Jie sukūrė ne tik variklį, bet ir važiuoklę. Pažvelgus į tai, kaip dirba jų bolidas – pranašumas slypi ne vien tik variklyje. Puikiai dirba visas paketas“, – tvirtina A.Prostas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius