Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Abu Dhabi Desert Challenge“: lietuvius sugaišino reikli techninė komisija

„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybų formalumai priartėjo pabaigos link. Penktadienį techninės komisijos barjerą peržengę dalyviai mintimis jau nusikėlė į kopas. Abu Dabio apylinkėse šeštadienį bus surengtas kvalifikacinis greičio ruožas.
Techninė komisija
Techninė komisija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Penktadienį nuo ankstyvo ryto „Yas Marina Circuit“ Formulės-1 trasos pašonėje virė gyvenimas. Zujo motociklai, važinėjo automobiliai, plušo mechanikai. „Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybų dalyviai ruošėsi techninei komisijai.

Serviso zonoje pavyko pakalbinti ir motociklų klasės lyderį Marcą Comą. Daugkartinis nugalėtojas tvirtino, kad ir šiemet sieks apginti šį titulą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Marcas Coma
Tomo Markelevičiaus nuotr./Marcas Coma

„Šios varžybos man ypatingos, kadangi aš jas laimėjau jau septynis kartus. Aš esu čia tam, kad laimėčiau dar kartą. Žinau, kad bus nelengva, tačiau kasdien sieksiu padaryti viską, ką galiu. Mano klasėje dalyvaus septyni pajėgūs varžovai. „Abu Dhabi Desert Challenge“ apibūdinčiau taip – kopos, kopos ir dar kartą kopos. Diena po dienos reikia laikytis taktikos. Po Dakaro maratono itin daug laiko atsipūsti neturėjau. Buvo keli renginiai, šiek tiek ilsėjausi, tačiau poilsiui skirti daug laiko negalėjau. Atnaujinau treniruotes ir pradėjau ruoštis šioms varžyboms“, – teigė Marcas Coma.

VIDEO: „Abu Dhabi Desert Challenge” varžybų išvakarės

Pirmieji techninės komisijos išbandymą priėmė motociklininkai. Vėliau po padidinamuoju stiklu atsidūrė ir automobiliai.

Lietuviai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas jau pakeliui į techninės komisijos angarą patyrė nuotykių, kai per klaidą ekipažas keletą kilometrų važiavo dalinai užfiksuotu rankiniu stabdžiu. Netrukus šis nesusipratimas buvo neautralizuotas ir neatrodė, jog techninė komisija gali būti kliūtis sėkmingam startui.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Saulius Jurgelėnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Saulius Jurgelėnas

Tačiau, bebaigiant techninę apžiūrą, specialistai pasigedo kai kurių automobilio dokumentų. Netrukus lietuviams „Toyota Hilux“ išnuomoję kazachai šią problemą išsprendė.

„Automobilį mes nuomavomės. Dabar paaiškėjo, kad trūksta dviejų sertifikatų. Trūko kuro bako ir saugos karkaso dokumentų. Panašu, kad popieriai pasimetė muitinėje. Kita blogybė – stikliukas, per kurį žiūrint galima patikrinti kuro bako numerį ir homologaciją. Stiklas buvo taip subraižytas, kad tapo nebepermatomas. Mechanikai dirbo, kol nuėmė tą stikliuką. Tuomet teisėjai įsitikino, kad mūsų bakas tvarkingas ir homologuotas. Gavome reikalingus parašus, tačiau prateriojome mažiausiai dvi valandas“, – iš karto po techninės komisijos kalbėjo šturmanas Saulius Jurgelėnas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Techninė komisija
Tomo Markelevičiaus nuotr./Techninė komisija

Kol ekipažas rūpinosi techninės komisijos pastabų šalinimu, kartu su komanda į Abu Dabį atvykusi lenktynininkė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė laiką leido Dakaro ralio nugalėtojo Nani Romos draugijoje.

Ralio šturmanė netrukus rado bendrą kalbą su žymiuoju maratonų vairuotoju ir kartu aptarė Dakaro ir Abu Dabio lenktynių specifiką.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma ir Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma ir Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė

Iš techninės komisijos į viešbutį sugrįžę lietuviai netrukus susitiko su Artūru Ardavičiumi. Kartu su juo komanda patraukė į Dubajaus miestą, kuris nuo Abu Dabio nutolęs kiek daugiau nei per šimtą kilometrų. Čia „TAEM Group“ išsinuomavo „Nissan Patrol“ visureigį.

Prie vairo sėdęs Vaidotas Žala netruko rasti arabišką muziką transliuojantį radijo kanalą. Stabtelėję Abu Dabyje ir pasisotinę greitu maistu, tautiečiai išskubėjo į viešbutį. Su komanda aptarę šeštadienio planus, vairuotojas ir šturmanas nuėjo ilsėtis.

Būtent šeštadienį ir įvyks lenktynių prologas. Dalyviai kvalifikaciniame greičio ruože sieks įrodyti savo vertę ir kovoti dėl strategiškai patogios pozicijos starto rikiuotėje.

Kvalifikacinis greičio ruožas prasidės 15-ą valandą vietos laiku. Prieš tai dalyviams dar teks užsukti į organizatorių rengiamą susirinkimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius