-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Agrorodeo“ komandą Dakaro ralyje naktimis šildys kepurės, kurias numezgė neįgalieji

Nors Dakaro ralyje temperatūros stulpelis būna gerokai pakilęs, kartais naktimis atšąla. Kad jauniausios Dakare dalyvaujančios komandos „Agrorodeo“ komanda nesušaltų, pasirūpino Lietuvos neįgaliųjų forumas, kurio nariai numezgė krūvą kepurių iš geltonų, žalių ir raudonų siūlų. Komanda su neįgaliaisiais susitiko „Vilniaus mokytojų namuose“ ir Utenoje.
„Agrorodeo“ komandos susitikimas su Lietuvos neįgaliųjų forumo nariais Utenoje
„Agrorodeo“ komandos susitikimas su Lietuvos neįgaliųjų forumo nariais Utenoje / „Agrorodeo“ komandos nuotr.

Kaip teigė komandos pilotas Vaidotas Žala ir šturmanas Saulius Jurgelėnas, sumanymas kilo pernai. Po ne itin sėkmingai susiklosčiusio Dakaro ralio, Vaidotas ir Saulius į Vilniaus oro uosto atvykimo salę įžengė ant galvos užsimaukšlinę Bolivijos vėliavos spalvomis megztas kepures.

„Nors Bolivijos ir Lietuvos vėliavos panašios, tačiau spalvos išsidėsčiusios ne taip, tad nutarėme kitais metais skristi į varžybas su geltona-žalia-raudona spalvų deriniu“, – teigė šturmanas Saulius Jurgelėnas.

Susirinkusieji Lietuvos mokytojų namuose, neįgaliųjų forumo nariai klausinėjo lenktynininkų visko – nuo varžybų starto kainos iki klimato sąlygų Pietų Amerikoje.

Kepurių mezgėjos taip pat nepėsčios. Kaip teigė viena narė, visos yra tituluotos įvairiuose mezgimo čempionatuose. Jos taip pat nesunkiai įvardijo, kas yra Darius Biesevičius (komandos automobilio „Seat Leon Dakar“ kūrėjas – aut. past.)

Kepurės, kurias jau netrukus galės įsigyti visi, kas nori, numegztos iš siūlų, kuriuos dovanojo įmonė „Siūlų dama“, skaičiuojanti jau beveik ketvirtus veiklos metus. Komandos nariai teigia, kad pinigai už kepures nukeliaus neįgaliesiems.

Kepures bus galima įsigyti internetinėje parduotuvėje, kuri savo veiklą pradės jau netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius