Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietiškų raumenų įgavęs „Raudonasis ketvirtukas“ pirmųjų testų sulauks Palangoje

Jau trečiadienį Palangoje bus apstu sportinių automobilių, kadangi savaitgalį čia vyks didžiausias Lietuvoje automobilių sporto renginys - „Eneos 1006 km” lenktynės. Jose prie starto linijos stos ir Kauno automobilininkų sporto klubo komanda, apsiginklavusi visiems gerai žinomu Dovilo Čiutelės „žiguliuku“.
„VAZ 2104“
„VAZ 2104“ / Komandos nuotr.

Kaip jau anksčiau pranešė ekipa, šių metų lentkynėms ruošiamas „Lada 2104” bolidas sulaukė kardinalių atnaujinimų. Komandą pasiekė „Ford Mustang“ variklis, kurį mechanikai po šiokių tokių perdarymų variklio skyriuje ir važiuoklėje sutalpino į „žiguliuką“. Kiek pasikeitė ir išorė - variklio gaubtas gavo privalomą „American Muscle“ ortraukį. Šiuo metu technika vis dar garaže, prie jos dirba komandos personalas, o laiko iki starto lieka vis mažiau.

Variklio garsą jau išgirdome, buvo išvažiavę pasibandyti, tačiau didelių treniruočių nedarėme.

„Variklio garsą jau išgirdome, buvo išvažiavę pasibandyti, tačiau didelių treniruočių nedarėme. Pirmas įspūdis labai geras. Tik dar trūksta sureguliavimo, todėl trečiadienį po techninės komisijos dar vyksime į Klaipėdą, kur reguliuosime kompiuterį. Taigi, mūsų testai bus per lenktynių treniruočių sesiją“, - pasakojo komandos vadovas Tomas Šutinis.

Šiemet raudonajį „Lada“ ir „Mustang“ hibridą pasikeisdami pilotuos Dovilas Čiutelė, Aurimas Mištautas, Tadas Kaušakys ir Aurimas Eidžiūnas.

Komandos nuotr./„VAZ 2104“
Komandos nuotr./„VAZ 2104“

Komandai vadovausiantis Tomas Šutinis, kuris ankstesniais metais ir pats yra pilotavęs šį automobilį, teigė, jog „Eneos 1006 km” lenktynės ekipai jau yra tapusios tradicija ir puikia proga pasitikrinti savo ir technikos galimybes tarp vis stiprėjančių varžovų.

„Keičiasi lenktynės, šiek tiek keičiasi ir mūsų komanda, technika, tačiau ekipos branduolys išlieka tas pats. Yra du mechanikai, kurie jau eilę metų dirba su mūsų technika, Dovilas Čiutelė taip pat yra tas, be kurio neįsivaizduojame šios komandos. Aš irgi jau daug metų su komanda.

Šios lenktynės mums yra tarsi iššūkis. Iššūkis gal net labiau todėl, kad ruoštis pradedame ne kaip kitos komandos, ne nuo naujų metų, o tempiame iki pačio galo ir bandome save patikrinti, kaip greitai ir per kiek laiko galime pasiruošti. Šiaip pats renginys kasmet darosi įdomesnis, varžovai stiprėja, technikos lygis kyla. Mūsų X1 klasėje dabar bus aštuoni varžovai. Apie tikslus garsiai nekalbame, nes perdarymų automobilyje turime daug ir iki galo viskas nėra išbandyta“, - kalbėjo Tomas Šutinis.

Kauno automobilininkų sporto klubo naujienas „Eneos 1006 km” lenktynėse galėsite sekti „Facebook“ paskyroje. Ten komanda žada surengti ir konkursą, kurio metu bus galima laimėti ekipos atributiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius